Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi munkanélkülit és...

Mennyi munkanélkülit és meddig kaphatok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, 3 éve dolgozom egy cukrászdában. 4 órára és 35000 ft-ra voltam bejelentve (gondolom mondanom sem kell,hogy volt,mikor 12 órát dolgoztam) most a válságra hivatkozva kirúgtak. De azt mondták regisztráltassam magam a munkanélküli hivatalban,még sosem jártam ott,így nem tudom hogyan működik ez.
2009. nov. 26. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
bemész, megmondod mit akarsz (készülj fel hogy 1000 ember lesz). Adnak majd egy időpontot és pár lapot amit kitöltve akkora vissza kell vinned. Ettől kezdve regisztrált munkanélküli vagy! Elég kevés segélyt fogsz kapni a 35.000 ft-ra. De jobb mint nekem én pályakezdő vagyok és semmit nem kapok!
2009. nov. 26. 11:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Vidd magaddal a munkahelyedtől kapott papírokat (amiket a munkaviszony megszűnésekor adnak), a tb kiskönyved, adóigazolványod, taj kártyád. Ha esetleg nincs nálad valami, akkor pótlólag kell bevinned. Ha megvan mindened, akkor rögtön álláskeresési nyilvántartásba vesznek. Jó, ha magaddal viszed a végzettséged igazoló papírjaidat is (érettségi bizonyítvány, bármilyen szakképzést igazoló papír)

Mivel 365 napnál több bedolgozott napod van, álláskeresési járadékot fogsz kapni. Hosszú lenne leírni róla mindent, itt a link, ahol megnézheted: [link]

Itt felsorolják azokat is, amiket vinned kell, de inkább vigyél el felesleges iratokat is, minthogy később pótold (elég sokan szoktak lenni, és az első jelentkezés elég sokáig tart)

Mivel az átlagkereseted valószínűleg nem érte el a minimálbér 60%-át, az átlagkereseted fogják folyósítani (nyugdíjjárulékot vonnak belőle)

2009. nov. 26. 11:18
 3/5 anonim ***** válasza:

"dolgozom egy cukrászdában. 4 órára"

Ez sajnos cumi,4órára semmit nem kapsz.

2009. nov. 26. 13:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem számít, hogy hány órásra voltál bejelentve, kapod az álláskeresésit. Én is 4 órában dolgoztam, és kaptam a segélyt.
2009. nov. 26. 15:37
 5/5 anonim ***** válasza:

A munkahelyedről kaptál-?

- igazolólap a munkanélküli-járadék megállapításához c. nyomtatvány (eredeti aláírt példánya),

- munkáltatói igazolás a munkaviszony megszüntetéséről,

- jövedelemadó adatlap a munkaviszony megszűnésekor,

- igazolvány a társadalombiztosítási szolgáltatásokról,

- adatlap a bírósági végzéssel megállapított tartási kötelezettségekről -

-TB könyv,leigazolt munkaviszonnyal

2009. nov. 26. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!