Titeket pozitív érzésekkel tölt el az a tudat hogy valamiért amire vágytatok megdolgoztatok?
Előnyben részesítem a passzív jövedelmeket mert akkor van időm élni.
De ha munkával szerzem meg, akkor meg előnyben részesítem mindazon módszereket amivel elérem azt hogy a munkámmal nem támogatom a korrupciót, a rabszolgatartásra épülő rendszereket, vagy az érdemtelen embereket vagy a klímát tökretevő dolgokat.
Például egyszer évet halasztottam a fősulin és addig nem volt munkahelyem hanem a szülői gazdaságban tevékenykedtem, napi kb. 3 órás nyaralásnak tűnő tevékenységet végezve. Életem legboldogabb éve volt.
Vagy régebben kerékpáron szoktam megtenni nyaranta a Győr-Bécs Duna menti kerékpárutat és vissza. Ez is fantasztikus érzés volt hogy egy olajsejk sem lett gazdagabb tőle, plusz még a klíma is örült, valamint a forduló után minimum 10 évet fiatalodtam.
Ha mondjuk egy kommunista TSZ-ben vagy egy vadkapitalista cégnél dolgozva érek el valamit, ahol egyik embertársamat azon kapom rajta hogy kutyaként még morog is amiért mások ingyen munkáját reméli, arra a munkámra egyáltalán nem vagyok büszke. Sőt az emberek szemébe sem bírok akkor nézni.
Maga a tudat nem tölt el örömmel, nincs bennem semmilyen pozitív érzés hogy mennyire megérte volna, azt sem nézem másnak több van-e vagy kevesebb. Természetesen örülök a tárgynak, dolognak magának, de relatív hozzászoktam, hogy vannak elérhetetlen dolgok, mint a saját lakás. És vannak amiket meg könnyedén megveszek, telefon, bringa, vagy egy használt autó.
Ami örömmel tölt el, hogy pár év alatt a csóró egyetemistából relatív jól kereső emberré váltam és már nem azt kell néznem, hogy jövök ki hó végéig, vagy hogy a baráti sörözés az Auchanból megvett kőbányai legyen, hanem egy relatív kellemesen "pazarló" életet tudok élni, ahol egy rendezvényre nyugodt szívvel veszek jegyet és nem a hozott szendvicsből kell majszolgassak.
Mondjuk nincs is nagy vágyam alapvetően, szerencsére a hobbijaim nem őrülten költségesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!