Mi a helyzet az örökléssel akkor, ha a meghalt édesapa gyerekei nem a sajátjai?
Figyelt kérdés
Apámnak 5-en vagyunk gyerekei, de nem mindenki az édesgyereke. Nem örökbefogádásról vagy második házasságról van szó. Csak apát megcsalta anya és kettő gyereknél korábban beismerte, hogy nem apáéi.
Ez befolyásolja az öröklést?
2018. jún. 16. 14:46
1/4 anonim válasza:
Akit a nevére vett, az törvényes örökös attól függetlenül, hogy van-e vér szerinti rokonság.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2018. jún. 16. 15:49
3/4 anonim válasza:
Nem vagy egy hálás típus, ha nulla százalékot adtál :)
Abból amit írtam, azt következik a kérdés szempontjából, hogy a zabigyerek nem örököl, hiszen ha jól értem, apukád nem ismerte el őket hivatalosan.
4/4 A kérdező kommentje:
Még senkit nem pontoztam. És egyébként mindig mindenkinek zöldet adok, függetlenül a hasznosságtól (a többi gyakorizó is pontozhatja a válaszodat...).
2018. jún. 16. 16:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!