Igaz, hogy drágább sok magyar termék Magyarországon, mint Németországban? Miért van ez? Jóval az áfa fölötti eltérésről beszélnek.
Szalámit hallottam én is, meg tésztát, illetve csirke húst, de azt a cseheknél, hogy féláron vették és magyar volt, igaz nem most, pár éve.
Szóval azért ez szerintem felháborító. Gondolom azért van mert ott az ottaniakkal vannak árversenyben, itt meg..
Kisebb az ÁFA, továbbá az exporttámogatás miatt megéri olcsóbban adni pl. mikor 72Ft volt 1 liter tej hazai felvásárlási ára (boltban meg 300Ft/l), adtak 58Ft/l támogatást, ha nem a hazai piacon értékesített az ember, így mi is kivittük külföldre és 60Ft/l árban bármely mennyiség elkelt.
A hazai piacon levő hiányt pedig külföldről elégítették ki, visszautaztatva a már feldolgozott magyar tejet.
Sokan eladták külföldre és megkapták a támogatást, majd másik cégen keresztül visszavásárolták, de az árú csak papíron utazott.
Tej +,8%-os: 79 cent;
Pick szalámi: 11 Euro/ Kg;
1/2 kg-os sütemény 99 cent, ugyanaz otthon a Lidlben 599 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!