Jogos a szemrehányás apróhirdetéssel kapcsolatban?
Hozzám került egy használt számítástechnikai periféria. Tesztelni a működőképességét nem tudtam, mert nem volt mivel. Ezért szükségem sem volt rá. Meghirdettem egy apróhirdetési oldalon a használt árhoz képest is töredékáron. Felhívtam a figyelmet, hogy nem tudom tesztelni az eszközt, ezért semmilyen felelősséget, garanciát nem tudok érte vállalni, ezért annyi az ára.
Jelentkezett is egy illető az ország másik végéből, hogy neki kéne, de sajnálja azt a pár száz forintot a postaköltségre, mert néhány hét múlva jön futár az én városomba és el tudná vinni neki. Ehhez hozzá tartozik, hogy a futár nem jön hozzám házhoz, hanem nekem kéne munkaidőben, fix időpontban a város másik végébe elvinni az eszközt. Nem nagyon tetszett a dolog, de végül is rábólintottam, azzal a kikötéssel, hogy továbbra is hirdetem a terméket és nem teszem neki félre ha valaki rögtön elviszi.
Ebben meg is állapodtunk.
Ez alatt a pár hetes idő alatt az eszközt ismerősöméknél le tudtam tesztelni, és kiderült, hogy teljesen hibátlanul jól működik.
Ezért szóltam is az illetőnek, hogy ahogy megbeszéltük visszalépnék az üzlettől. Ezt e-mailben írtam, válasz egyelőre nem jött. Mivel hibátlan a termékem, magasabb áron hirdettem meg. Erre jöttek az illetőtől a reklomáló, szemrehányó "érdekes" stílusú üzeneket, hogy látja ám, hogy itt meg ott ennyiért és annyiért árulom és közben sérteget.
Mondjuk ha jogos is a reklomáció, ez a stílus akkor sem hiszem, hogy elvárható lenne. Én sem szóban, sem írásban nem vállaltam semmilyen kötelezettséget, hogy kizárólag neki és kizárólag azon az áron adhatom el a terméket. Ahhoz pedig úgy gondolom, hogy jogom van, hogy bármikor kedvem szerint változtassak az áron. Ezt semmi nem tiltja. Ha a vevőjelöltnek nem tetszik, ne vegye meg.
Tehát jogos az illető szemrehányása? Én nem érzem annak. Vagy tényleg én látom ezt a helyzetet ennyire rosszul?
Már nem tudom. Mert nyomdafestéket, vagyis inkább klaviatúrát nem tűrő trágárságok közepette közölte, hogy amúgy se kéne már neki.
Egyébként kb 1000Ft körülüli érték miatt ment a vita.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!