Szerintetek lenne az embereknek igénye olyan tanfolyamra, mely alapszintű gazdasági/közgazdaságtani témákat tartalmaz, amit a mindennapokban is hasznosítani tudnak?
Nagyon szeretném, ha a magyarok gazdasági-pénzügyi tudása és tudatossága erősödne: egyrészt könnyebben, kevesebb félelemmel és költséggel tudnák így a laikusok is ilyen ügyeiket intézni, másrészt a gazdaság számára is jóval hatékonyabb, ha az emberek tisztában vannak ezen folyamatokkal. Ezért gondolkodom valami olyasmin, hogy valamilyen módon csinálni kellene laikusok/érdeklődők számára olyan előadásokat, fórumokat, tanfolyamot akár, ahol ezekkel megismerkedhetnek közérthető és a mindennapokban hasznosítható módon: pl. hitelek és megtakarítások, költségvetés-készítés, költség-haszon elemzések, akár adózás, vállalkozási formák, stb. szóval átfogóan gondoltam. Szerintetek lenne ilyenre igény egyáltalán? Lehet túl idealista vagyok...
(Egyébként magas fokú gazdasági végzettséggel rendelkezem, a tanításban is van gyakorlatom (szakmabeliek és laikusok számára is) és jelenleg is pénzügyi szférában dolgozom)
"Egyébként magas fokú gazdasági"
ha minimum 40 fokos akkor érdekelne
1. jó, magas szintű na :D
2. én is így gondoltam egyébként, hogy ha nem 'kell', akkor senkit nem érdekel önszántából az ilyen :/ csak én nem igazán hiszek abban, hogy majd jól bevezetik a középiskolákban az alapozó gazdasági ismereteket (vagy valami ilyesmi), pedig nagyon nagy szükség lenne rá... máshogy meg nem tudom, hogy lehetne segíteni ezt.
Jó, akkor máshogy kérdezem:
Hogyan lehetne szerintetek elérni azt, hogy az emberek ilyen téren tájékozottabbá váljanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!