Kapnak a szüleim családi pótlékot ha nem oda leszek bejelentve, ahol ők laknak?
Figyelt kérdés
Egyéb okok miatt Pestre leszek bejelentve, amúgy vidéki vagyok és ott járok középsuliba, ahol jelenleg élek, és be vagyok jelentve. A jövőben viszont Pestre leszek bejelentve de az iskolám nem fog változni. Azt beszéltük anyukámmal, hogy mi van ha nem kapnak ezentúl családi pótlékot, mert nem ott "élek" ahol a suli van és ahol a szüleim laknak. A koleszosoknál azért lehet más mert ők oda költöznek el, ahol tanulnak én viszont pont az ellenkezőjét tenném. Járna így családi pótlék? Amúgy most múltam 18 és gimis vagyok.2018. jún. 9. 11:53
1/3 anonim válasza:
Lakcímet soha nem kellett igazolni, csak nyilatkozni kell arról, hogy életvitelszerűen együtt éltek.
2/3 anonim válasza:
Így van. Nem a lakcímkártya a fontos, hanem az életvitelszerű együttélés.
Én, az apa, és a gyerek 3 különböző lakcímen van. Mikor észrevették az államkincstárnál (akkor még ott kellett a csp-t indítani), kértek írásbeli nyilatkozatot, hogy az eltérő lakcím ellenére a gyerek a mi háztartásunkban él. Azóta is kapjuk a csp-t. Ennyi...
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek😊
2018. jún. 10. 10:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!