Technikai oka lehet, hogy az elmúlt félévben a Jófogáson alig keresnek vagy már más apróhirdetőt használnak az emberek?
Évek óta hirdetek, mondjuk eddig se volt a Jófogáson sok érdeklődő, de azért valamennyi akadt! (Ahol volt vevő rendesen az anno az OLX volt, kár, hogy megszűnt.) Viszont az elmúlt fél évben szinte senki, aki rám is írt a Jófogáson újabban eltűnt szó nélkül vagy mégse kellett neki.
Na most felmerül mi lehet az oka, hogy nincs érdeklődő?
Azt tudjuk a Jófogás keresőmotorja sz**ul működik. Változtathatott esetleg valamit a Jófogás, hogy technikailag nehezebben találják meg az emberek az apróhirdetést?
Vagy azóta vannak más viszonylag normálisan működő apróhirdető oldalak? Ha apróhirdető oldalakon akarok keresgélni nekem a Vatera és a Jófogás jut eszembe, ezeket ismerem. Ezért itt hirdetek. Ti? Legalább is, ha nem kocsiról vagy házról van szó, hanem minden egyéb dologról. Esetleg elárasztották a cégek hirdetései az oldalt és ezért a magánszemély hirdetései kevésbé észrevehetőek? Ti is észrevettétek, hogy csökkent az érdeklődés a Jófogáson az elmúlt hónapokban-fél évben, ha szintén régebb óta hirdettek ott?
igen, simán lehet, bár nekem egyébként sikerült eladni, de tény, hogy már sokszor megfogadtam, hogy soha többet nem adok fel hirdetést.
meg van ugyan adva a telefonszámom, de sokan privát üzenetben érdeklődnek. általában nonstop online vagyok, tehát ez sem lenne gond...kivéve ha nem 2 órával az üzenet érkezése után kapnám meg az értesítő e-mailt...aztán igen, a keresés is egy vicc...csak pontos alkategóriáknál lehet választani, hogy akarom-e a háztól-házig kiszállításos hirdetéseket...ezáltal igen, simán van az, hogy szó alapján beírok valamit, megadom, hogy Csongrád megyében keresem, és akkor kiadja a Pest meg Vas megyei háztól-házig hirdetéseket is...
meg a facebook is már eléggé ráfeküdt erre a vonalra, és sokkal jobban használható.
az értékelési rendszer is lehet egy vonzó dolog, bár az emberek többsége még mindig felelőtlen, és simán átvereti magát például facebook-on, csak mert a hirdető profilja alapján egy szimpatikus valaki benyomását kelti.
Jófogás - értékelési rendszer nélkül, no paypal.
Ezzel szemben a másik, értékelési rendszer, most már, paypal + pénzvisszafizetési garancia.
Egyébként a hírdetéssel is lehet gond.
Linkelj be párat.
" Ha apróhirdető oldalakon akarok keresgélni nekem a Vatera és a Jófogás jut eszembe, ezeket ismerem."
Először is hadd oszlassak el egy nagyon fontos tévedést:
a Vatera NEM APRÓHIRDETŐ OLDAL!
Van ugyan apróhirdetési lehetőség is (ingatlan, állás, autó-motor, szolgáltatás), de elsősorban AUKCIÓS OLDAL.
A kettő között az a különbség, hogy addig, amíg az apróhirdetési oldalon lehetőség van csak érdeklődni, az eladó idejét rabolni, alkudozni, félretetetni a terméke majd nem megvenni, stb - addig egy aukciós oldalon a licitálással vételi kötelezettséged is van (ha nem veszed meg, max semleges értékelés lesz belőle.
És itt el is érkeztünk a lényeghez: kezdenek a vevők is rájönni, hogy milyen fontos az értékelés.
Már webáruházak is úgy árulnak, hogy értékeltetik a vevőkkel az adásvételeket, a termékeket - mert az internetes eladásnál nagyon fontos a bizalom!
Mivel a Jófogás a rendszerével nem tudja kiszűrni a csalókat, így valóban van egyfajta elfordulás.
DE!!
Van egy másik trend is, ami a Vaterán is érzékelhető - mégpedig az, hogy a vevők egyre inkább a webáruházak és a külföldi oldalak felé fordulnak: Ebay, Aliexpress, Amazon, stb.
Ez az oka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!