Özvegyi nyugdíjra jogosult vagyok?
Ha az özvegy a rá (a MINDENKORI HATÁLYOS szabályok szerint) irányadó öregségi nyugdíjra jogosító életkor betöltése előtt házasságot köt vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot létesít. (FIGYELEM! Élettársi kapcsolatot - ha az nem bejegyzett - létesíthet, az nem ok a "rendes" özvegyi nyugdíj megszűnésére!)
Én ezt találtam
Gyed mellett te is kaphatod a családi adókedvezményt.
Elég a GYES ideje alatt átadni a párodnak.
Ezzel egy időre meg is van oldva a dolog,mert akkor nem kell egy lakcímen lennetek.
Egyébként meg nekem van olyan ismerősöm akinek 3 éves a gyerek, a gyermek édesapjával nincsen mai napig egy lakcímen és mégis az apuka veszi igénybe az adókedvezményt.
Mivel az apaság jogán és hogy egy háztartásban élnek elvileg jogosan veszi igénybe.
Ezt egy könyvelő megerősítette!!!
Kedves utolsó!
Nekünk nem engedték megosztani a családi adokedvezmenyt csak ha egy lakcimen vagyunk így 3 gyerekre csak a sajatjára, GYED kevés volt így tanácsolta a könyvelő ezt a megoldást bár előtte utána érdeklődött azt mondta így törvényes mivel nem bejegyzett elettarsak vagyunk de elbizonytalanodtam, most őt is kérdeztem de még nem járt utána a nyugdijfolyositonal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!