Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek adjam meg a...

Szerintetek adjam meg a bankszámla adataimat egy ismeretlennek? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Felraktam egy hirdetést az onlineapro.hu-ra, egy nokia 6300 telefon. Jelentkezett egy ember, aki azt mondja, hogy ő kanadai, és a fiának venne egy telefont, aki Nigériában van jótékonysági úton. Felajánlotta az ár 3xos-át, hogy küldjem el Nigériába a telefont postán, adjam meg a bankszámla adataimat, és ő már utalja is a 150 eurót. Nekem ez egy kicsit bűzlik. Hogy kerül egy kanadai ember egy magyar hirdető oldalra? Miért nem otthon vesz egy telefont? Nigériában egyáltalán nem lehet telefont venni? Szerintem ez egy átverés, így próbálnak adatokat kiszedni emberekből, hogy aztán kifoszthassák őket. Ti mit gondoltok? Adjam meg az adatokat? Én megijedtem. 21/f
2010. jún. 14. 23:38
 1/7 A kérdező kommentje:

Ezeket ad adatokat várja:

Bank Name...

Bank Address...

Account Number...

Account Holders Name...

Swift code...

Bic ....

2010. jún. 14. 23:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Ilyennek ne dőlj be,átvágás.Terjed a hülyeség sokféle módon.
2010. jún. 14. 23:46
 3/7 anonim ***** válasza:
szokásos nigériai átverés. több pénzt küldenek és pénzmosásra vesznek rá, amiből terrorista szervezeteket támogatnak. Évek óta nyomják...
2010. jún. 15. 00:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Átverés.

Ha kisérletezni akarsz akkor fizessen előre és banki adatok közül max ez a kettőt kell megadni egy átutalásos fizetéshez (bárki bármit mond):

Account Number...

Account Holders Name...

De helyedben hagynám a francba.

2010. jún. 15. 01:33
 5/7 anonim válasza:
Ne dőlj be ennek véletlenül se.
2010. jún. 15. 06:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is betalált!!! Én egy n95öst akartam eladni, de a moderátor jelezett, hogy kamu és semmilyen adatot ne adjak ki neki. Te se tedd.
2010. jún. 15. 06:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, hagyom a francba.
2010. jún. 15. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!