A boltban milyen célból ütnek be kisebb kapott pénzt, mint amit adok?
Már többször tapasztaltam, bár nem mindenhol.
Tehát mondjuk 6000 Ft a fizetendő, és 20 000-est adok, akkor beüt 10 000 Ft kapott pénzt, és a blokkon a 4000 visszajáró jelenik meg. Persze jól ad vissza 14 000-et, csak nem értem, mire jó ez a kavarás a blokkal.
Ez csak az én véleményem.
Hivatalosan -10 000 Ft lesz a kasszába. Tehát a 10 000 Forintot bezsebeli, mert hivatalosan nyoma sincs.
A - 10 000 Forintot meg leirja veszteségnek.
első, ezt a válaszolgatást ennyi ésszel nem kéne eröltetni..
Kérdező, nem tök mindegy?
"első, ezt a válaszolgatást ennyi ésszel nem kéne eröltetni.."
Miért mi a baj a válasszal?
Ha a pénztárosnak a saját boltja, akkor nem pénz bezsebelés van, csak annyi a gond, a betett pénz és a bevétel ellenőrzés esetén nem fog passzolni.A pénztárgépben amikor nyitom a boltot, napnyitást kell csinálni:eladó bejelentkezés, váltópénzt/amit visszadok/bele kell tenni kasszába,ez ezresek, ötszázasok, és fémpénzek elsősorban.Jönnek a vevők,pénzt hoznak, be a kasszába.Ellenőrzés:váltópénz plusz bevétel meg kell egyezni.
Valószínűleg így korrigálja az eladó, hogy nem üt be minden összeget.
Más a helyzet, ha a pénztárosnak nem saját boltja, hanem ő alkalmazott, akkor bizony saját zsebre dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!