Van valakinek tapasztalata a Way Production ügynökséggel?
Szia!
Tudom, hogy már nem aktuális, de ha ez a budapesti Way Production, akkor nekem van. Leírom, hátha másnak hasznos lesz. :-)
Szóval:
A Fb.-on hirdették, hogy katalógus fotózásra keresnek modelleket. Elmentem, készítettek rólam egy-két képet (nem stúdió), majd egy videót, amiben beszélni kellett magamról (kérdezgetett is a nő, valójában szimpatikus volt, kedves). Persze adatlapot is töltöttem ki.
Kb. 1 hónap múlva (szerdán, ma vasárnap van) hívtak, hogy tovább jutottam, másnap (csüt.) be tudnék-e menni fél 4-re. Mondtam, hogy dolgozom fél 5-ig, nincs-e egy másik nap, vagy esetleg később aznap. Kérdezte a lány, hogy nem tudnék-e elkéredszkedni (így kell ezt írni? :-/). Úgy másfél órával előbb kellett volna elmennem, szinte nincs az a munkahely, ami ezt engedné. :-D Mivel óvodában dolgozom, ezért véletlenül pont megoldható volt - mondtam én ezt akkor. Természetesen nem sikerült eljönnöm hamarabb (ovikezdés, kiscsoport, nem úgy megy az). Hívtam is őket - ahogy ők is engem egyébként aznap, hogy akkor megyek-e - hogy bocsi, nem sikerült elindulnom még. Erre olyan minősíthetetlen hangnemben beszélt velem a lány, hogy muszáj voltam kifejteni, hogy mi a munkám - nem mintha bármi köze lenne hozzá, ugye. Kicsit megenyhült, és jó, persze, akkor menjek be 6-ra. Szóval volt későbbi időpont... :-D (Bocs a részletességért, csak érzékeltetni szeretném, mekkora lehúzós sztori.)
Bementem, várnom kellett majd' fél órát, mire egy lány az anyukájával mosolyogva jön ki, hogy "akkor szombaton találkozunk". Hűha, mondom, itt valakiből "sztár" lesz. Hallottam, hogy színészkedésről beszélgetnek.
Szóval bejutottam, kis bájcsevej, majd ott hagyott a nő kb. 10-15 percre. Visszajött egy verssel és egy prózával (?). Tény, hogy aláhúztam az adatlapon, hogy színészkednék is, de én nem erre jelentkeztem - katalógus fotózásra. :-D Újabb 20 perc "feszült" várakozás. Bejön egy másik lány, az adatlapom alapján kérdezgetett, amúgy rémesen eltévedt lány, fogalma nincs, mi megy a világban, ahogy észrevettem. Kimegy. Megint váratnak 10-15 percet. Úgy éreztem magam, mintha ez valójában egy emberkísérlet lenne. :-D Rossz volt, meg mentem volna már nagyon sörözni is, bár jelezték, hogy kb. másfél óra lesz (több volt).
Rendben, visszajön a nő, olvassam fel a verset így, úgy, amúgy, a prózát, akkor 30 modellpózt kellett rittyentenem, improvizációs feladatok, vonulás magas sarkúban, stb. Videóra vették az egészet. Igazából élveztem, érdekes volt.
Jó, ez megvolt, majd kiment a nő, hogy akkor megnézik a kollégákkal az anyagomat, és elmondják az észrevételeket és a pontszámot. Ja, igen, mert 5-ből 4,2-t kell elérni, hogy egyáltalán a nevedet elolvassák a papírról és 4,7-től azonnal van munka. Tessék? :-D
Csodásabbnál csodásabb dolgokat mondott rólam a lány, akinek fogalma nincs a világról, persze kiemelte a hibákat is, nehogy túl gyanús legyen a történet. És csak mondta, és mondta, és nevetségesebbnél nevetségesebb dumákkal próbált behúzni: "Mi nagyon szeretnénk veled dolgozni, látunk benned fantáziát, fotogén lány vagy, szeretnénk megragadni a kezedet." Aztán a manipulatív kérdései: "Jól hangzik, ugye? Akarod? Mennyire akarod? Bármit megtennél érte?" Hagyjuk már ezt - gondoltam magamban - itt egyáltalán nem arról van szó, amiért jöttem.
Kicsit kezdtem megelégelni a dolgot, így megkérdeztem, hogy rendben, hallottam, mit nyújtanak - színész képzést, úgy egyébként - mit várnak tőlem, de mi ennek a feltétele. Mármint anyagi. A lány úgy tett, mintha nem értené a kérdést, így megmutatta, miket tanulhatok a képzésen - mint a tantárgyak leírása. Mondom, én nem erre gondoltam... "Ja, anyagi. Vannak!" Halljuk hát!
Azt képzeljétek el, hogy egy 4x2 órás képzésért 180.000 Ft-ot kellett volna kiperkáljak. Ebből 15 a regisztrációs díj, amiért 2 évig munkákat küldenek, az biztos. Ezt persze ott, rögtön, azonnal el kellett volna döntenem, és 15-öt rögtön fizetni. Persze van részletfizetés: 55.000 Ft-jával 2-3 napos eltérésekkel a részletek között. Hogy kérem? :-D
Mondom... Nekem ennyi lóvém nincs. "És anyukádat nem tudnád megkérni? Vagy a barátodat?" Hogy mi?! :-D Mondom, biztos, hogy nem. De hívjam már fel anyukámat... :-D Mondom, dolgozik. "És nem tudja felvenni?" A gyárban a soron? Nem. Itt egy kis döbbenet. Oké, akkor most könnyes búcsút kell vennünk.
Hát, nekem ez a kalandom velük.
Katalógusról itt szó sem volt. :-) És nem is lesz soha. Azt sajnálom, hogy aznap több embert is behúztak azzal a dumával, hogy mekkora király, és milyen jó dolgokat fog tanulni, és mennyire frankó lesz, és ők nem 100 emberrel dolgoznak, csak 10-20-szal. Na persze. :-)
Messziről kerülni! Jó ügynökség nem kér pénzt soha, ha valóban ott van valakiben a potenciál.
Nha, közben még jutnak eszembe a dolgok, hogy mikkel akart megfogni: eljutottunk odáig, hogy ezzel biztosan többet fogok keresni, hogy ugye, hogy nagyon el akarok már jönni az óvodából, hát itt a remek alkalom. Gusztustalan volt már.
Sajnos nekem is volt tapasztalatom velük, ugyanaz mint a második hozzászólónak, annyi különbséggel, hogy nekem csak portfólió fotózást akartak eladni. El is gondolkodtam rajta, az árat is egész korrektnek tartottam, de mivel az elején mondta a nő, hogy erről még ma kell döntenem, bizonytalan lettem. Nem értettem, miért nem várhat egy ilyen döntés 1 napot. Illetve a másik, hogy egy idő után olyan szinten elkezdte rám tukmálni az egészet, hogy kezdett nagyon gyanús lenni. Aztán mikor hazajöttem, elkezdtem gondolkodni, hogy már az elejétől fogva gyanús volt. Az e-mail címük gmail volt, tehát még egy céges e-mail cím sincs; amikor telefonban bemutatkoztak, úgy elhadarták az ügynökség nevét, hogy nem érettem soha; az e-mailjeik végén sehol se tüntették fel az ügynökség nevét, illetve az elérhetőségeiket...
Egyszóval lehúzás az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!