Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy nap szabadságért mennyi...

S.Ági kérdése:

Egy nap szabadságért mennyi pénz jár?

Figyelt kérdés
Felmondtam és szeretném megkapni a szabadság pénzemet,de foggalmam sincs mennyi jár nekem..pénzben! köszönöm a válaszokat

2018. máj. 10. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanannyi jár a szabadság idejére is mint amennyit munkaidő alatt kerestél. Vagyis ha pl 10 nap szabid van, akkor az körülbelül fél havi fizetésednek felel meg.
2018. máj. 10. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy meg egyáltalán nem biztos, hogy kifzetik, hiszen van felmondási időd ami alatt simán kiadhatja a szabadságot a munkaadó. Miben egyeztetek meg?
2018. máj. 10. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

Megnézed, hoyg abban a hónapban, amikor az utolsó fizudat kapod, hány munkanap van, és azzal osztod el a bruttódat. Ha 19 munkanap van és 190 ezer a bruttód, akkor 10 ezer bruttó jár naponta.

De ahogy írják, ki is adhatja a munkáltató a bent maradt szabit.

2018. máj. 10. 16:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Arról van szó,hogy négy órában voltam bejelentve...papiron 80.500 bruttóval,de 8 órákat dolgoztam naponta ennyiért.Szabin tavaj voltam egy hetet azóta nem! És a munkaszerződésem se oda szól ahol dolgoztam hanem egy másik üzletükbe,így szerintem nem kötelezhet egy nem 'létező' munkahelyen felmondási idő letöltésére sőt a szerződésben sincs benne..most felmondtam vita közepette és szeretném megkapni ami nekem jár...
2018. máj. 10. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Nincs igazad: ha nincs benne a szerződésedben a felmondási idő, akkor a munka törvénykönyve lép életben, ami szerint 30 nap a felmondási idő - tehát ezt elvileg KÖTELES VGAY LETÖLTENI, függetlenül attól, hogy egy másik bolt van írva a szerződésedben. vannak olyan cégek, amiknek több telephelyük van, tehát ez nem érv.

Ha felmondási idő nélkül lépsz le, akkor nagy valószínűséggel a szabadság pénzedet sem fogod megkapni - visszatartja a munkáltató. Elvileg be is perelhet, anyagi kártérítést is kérhet a Munka törvénykönyve szabályainak megszegése miatt, a felmondási idő le nem töltése miatt - de mint írtad, Ő is szabálytalanul foglalkoztatott, tehát ennek nem valami nagy a valószínűsége.

Ha mégis kifizeti a szabadságodat, akkor még jól is jártál.

2018. máj. 10. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:
*VAGY
2018. máj. 10. 18:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Szép napot nektek!
2018. máj. 10. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!