Eladás után ír a vevő, hogy rossz a termék?
Ma eladtam két darab memória (RAM) modult. A vevő vásárlás előtt szerette volna megnézni, hogy működnek. Megmutattam neki, mind a kettő hardver tette a dolgát. Különösebben nem mutattam neki részletekben hogyan működik, de rákérdeztem kell-e. Ő azt mondta nem. Így fogtam a két kártyát becsomagoltam neki, ő fizetett, majd kezet ráztunk.
Most este nyolc órakor hívott telefonon, hogy nála nem jó az egyik RAM, viszont a másik teljesen jól működik. Na itt egy kicsit van macera. Nálam, még tesztelésnél mind a kettő jól működött, most meg felhív a srác, hogy nála csak az egyik jó? A hirdetésben kiírtam, 1 nap garanciát vállalok rájuk. VISZONT! A tesztelés pont arról szól, hogy a vásárló meggyőződjön a termék megfelelő működéséről. Garanciát arra hogy vállaljak, ha megfelelő állapotban adtam a kezébe, de nála viszont nem működik az egyik?
Imádom azokat a júzereket akik aszondják: "há nem múúkodik".
Értem, de ez mit jelent? Nem ismeri fel a gép? Kék halálozik? Füstöl? Nem mind1.
Ha nem ismeri fel, lehet nem kompatibilis a gépével, vagy rosszul párosít, stb.
De ha pl kék halálozik, akkor lehet, hogy hibás. Az egy dolog, hogy nálad a teszt pillanatában jó volt, de egy memtest lehet elhasalna.
Tehát meg kell kérdezni, hogy mi a baja és utána dönteni.
Csak aztán nehogy átbaxon és egy másikat adjon vissza neked helyette. Serial számot érdemes megjegyezni.
Esetleg lehet mondani, hogy oké, visszaveszed, de csak ha mind2-t visszaadja.
Azt írta, hogy nincs kép és még a bioszt sem tudja megnyitni. Külön kipróbálta csak azzal a rammal.
Próbagarancia amit ígértem nemhiszem hogy ilyen esetre meg érvényes. Mert nála csesződött el nem nálam. Gondolom ilyenkor a próbagari érvénytelen, nem?
Vallaltal 1 napos garanciat...
A garancia ponzosan azt jelenti, hogy ha bexarik azt te allod. Itt vagy bexart vagy user error. Elobbinel vissza kell venned, mert rzt igerted, a masodiknal meg jobb, ha inkabb visszaveszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!