Feladtam egy telefont, de útközben a posta osszetörte, ilyenkor mi van? Többi lent.
Eladtam egy telefont, mpl postával kérte a vevő.
majd mikor kézhez vette be volt törve a kijelző, pedig jól becsomagoltam.
Most azt akarja fizessem neki én ki a telefont vissza. Ilyen esetben mi a teendő?
Nem a postán bontotta ki.
Feljelentéssel fenyeget....
1.- mit jelent az, hogy jól becsomagoltam? Dobozban volt, buborékos fóliával betekerve?
2.- törékenyként lett feladva? Megbeszélted a vevővel, milyen módon postázod?
3. - a postai küldemény csomagolásáért - ha nem törékenyként lett feladva - valóban az eladó felel, a Te dolgod, hogy BIZTONSÁGOS csomagolásban
a vevő épségben megkapja a terméket.
Az egyik barátom ipari méretekben Vaterázik.
- Betört a telefon kijelzője? Bizottságilag csomagoltuk be, és kamerafelvétel is van róla. Amikor csomagoltuk ép volt, és ahogyan becsomagoltuk, az kérem nemigen tört össze szállítás közben.
Erre a rosszindultú reklamáló visszahőköl.
Holott csak a házhoz tartozó biztonsági kamerarendszer egyik kamerája lát rá véletlenül az asztalra, ahol csomagol. De a határozott fellépés és a videofelvétel emlegetése a hazudozót elbizonytalanítja...
1-es vagyok és azért írtam a törékeny kezelést, mert ha lett rá kérve, akkor a postától lehet kérni kártérítést.
Szóval nem értem, miért lettem az egyes válasszal lehúzva - de már lassan megszokom, hogy itt semmi sem úgy működik, mint máshol :-(
És nem értékbiztosítást írtam - mint ahogy itt tévesen emlegetitek - hanem TÖRÉKENY kezelést.
Azért nem ártana néha kicsit figyelmesebben olvasni, mielőtt lehúztok :D
Na, indulhat a lerántás, jó szórakozást :D
"a törékeny kezelést, mert ha lett rá kérve, akkor a postától lehet kérni kártérítést."
Aha!! Tehát ha feladok egy törött Iphone 10-est törékeny szolgáltatással akkor a posta fizeti mert törött. Na ne viccelj már!!!!
Itt nem lehet senki okos. Ennyiből már bele lehetett tenni törötten, eltörhette a posta és a vevő is. Semmit nem lehet bizonyítani. Ez a rizikó része...
Megoldás??? Nincs. Tegyen feljelentést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!