Anyám tönkre teszi a családot a hiteleivel. Hogyan mondjam el a véleményemet erről neki?
Először kezdődött egy kocsi vásárlással,aztán egyre több mindent és mindent akart amihez mégtöbb pénzhez volt szükség.
Együtt élek a bátyámmal és annak felségével és két gyerekével akik még 5 év alattiak. Vagyok én és a párom akik itt vagyunk költözés előtt,aztán a 18 év alatti húgom,anyám és apám.
Anyám hitelt hitelre halmozott fel,már ott járunk hogy a házon közel 3 és fél millió van. Amikor anyámnak már nem adtak hitelt apámmal vetetett fel,aztán amikor már neki se adtak többet a bátyámon volt a sor,vele is többet felvetettek már. Velem és a párommal is fel akartak de nem mentünk bele.
Mi el akarunk költözni,már házunk van a páromnak köszönhetően aki még azelőtt megvette hogy összejöttünk volna,csak felújításra szorul mi most arra gyűjtünk már 5 éve de még egyszer sem fordult meg a fejünkben hogy hitelt raktunk volna a nyakunkba.
Amikor közöltem velük hogy nem veszek fel hitelt semmi pénzért anyám szó szerint ki akadt apámmal együtt.
A meglévő hiteleket mind elverték haszontalan dolgokra,vettek egy kocsit majd amikor nem tetszett apámnak vettek egy másikat a régit pedig darabokba eladták,horgászfelszerelés,udvar betonozás mert nekik nem tetszett a régi...számomra értelmetlen dolgok,de egyszer sem mondták azt,hogy a mi házunkra valamit is költenének sőt azt akarták hogy adjuk el azt is!
Elegem van már belőlük és szeretném elmondani nekik a véleményemet de nem tudom hogyan kezdjem el.
Mond meg kerek perec,hogy felejtsék el.
Felelőtlen fajankó emberek.
Miért nem inkább továbbképzésre költenek előbb?
Én a helyedbe a kezükbe adnám Robert Kiyosaki könyvét is.
Én eddig kétszer vettem fel providentet.
Először azért, hogy ki tudjak menni németországba dolgozni, szezonmunkára, nagyrészt egy összegben fizettem vissza később.
Másodszor, mert tüzifára kellett a pénz télen, a német adó visszatérítésemből fizettem vissza.
Na, de hogy valami vacak autóra, meg betonozásra...
Meg, hogy már a közös életetek elején eladósodjatok.
- Édesanyám!
Azt a problémát, hogy a család egyes tagjai éves szinten 300 ezer forinttal többet költenek mint amennyi a bevételük, ezt a problémát nem úgy kell áthidalni, hogy minden évben felveszünk 300 ezer forint hitelt.
Ha kocsit akarunk, akkor az egyéb kiadásokat kell visszafogni, hogy az egyenleg rendben legyen. A hitellel az a baj, hogy a kamatokat is fizetni kell és a bankot mi tartjuk el. Én ebbe a felelőtlen költekezésbe nem megyek bele, mert aki hitelspirálba kerül és hozzászokik ahhoz, hogy rendszeresen többet költ mint a bevétele, az előbb utóbb az utcán köt ki, hajléktalanként.
Én nem erre a sorsra vágyom, Édesanyám, és nagyon remélem, hogy te sem ilyen sorsot szánsz nekem.
Tessék előbb összespórolni a pénzt arra, amit meg akartok venni. Ha nem megy összespórolni, akkor a hitelt visszafizetni sem fog menni.
Ez ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!