Hogyan lehet a legbiztonságosabban magánszemélytől vásárolni a neten keresztül?
"Ugyanis ha rögtön az átvételkor kibontja a csomagot és az van, amit leírtam és amit te is leírtál, akkor lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni és még tanúd is lesz! "
Nem tudom, hogy honna jön az emberekbe az a tévhit, hogy akár a postásnak, akár a futárnak meg kell várnia, míg kibontod, ellenőrzöd a csomagot. Egyáltalán nem kötelessége, sőt ideje se nagyon van rá, örül, ha azonnal mehet tovább. Persze megkérheted, de ennyi erővel megkérheted a szomszédot vagy bárkit, hogy legyen ott a csomag kibontásánál.
A netes vásárláshoz egy dolog kell: BIZALOM. Ha ez nincs meg, akkor sem az előre utalás, sem az utánvét nem segít. A bizalmat persze növelheti egy eladóértékelési rendszerrel ellátott közvetítő oldal. Ha nincs sem értékelés, sem bizalom, akkor a legjobb, ha tovább keresgélsz.
1.- az utánvét nem véd meg semmitől, a postás/futár nem fogja megvárni, míg kibontod a csomagot
2. a videózás teljesen felesleges, semmire sem bizonyíték, ráadásul egy cintányérnál egy hajszálrepedést ugyan nem fogsz látni a videón
3. jól írja Béci, az internetes vásárlásnál a legfontosabb a bizalom. Ezt megadhatja egy jónevű webáruház (zenei is van ilyen, tudom, mert a fiam mindig onnan rendel :-) ), egy olyan oldal, ahol az eladók értékeléssel rendelkeznek és le lehet "csekkolni", ki milyen eladó.
4.- ha a személyes átvétellel együtt már nem éri meg a kívánt termék, akkor valóban tovább kell keresni.
Nem érdemes a pénzedet kockáztatni, olyankor, ha benne van a pakliban, hogy nem biztonságos a vásárlás.
"azért zenészek jellemzően nem arra utaznak, hogy becsapják egymást"
Előszöris: nem tudhatod, hogy az internet másik felén is egy zenész van-e vagy sem. De amúgy a legtöbb ember sem azért árul dolgokat, hogy átverje a másikat. Csak épp minden körben lehetnek olyanok, akik pont a csalásra mennek rá.
"Előszöris: nem tudhatod, hogy az internet másik felén is egy zenész van-e vagy sem."
Nyilván, egy Jófogáson vagy ilyesmin tényleg nem, de én ilyen dobos csoportokra, zenész oldalakra gondoltam - ott talán 10 %-al több esély van rá, hogy normálisat fog ki - de mint írtam, nem bíznék a szállításban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!