Hogyan lehet a legbiztonságosabban magánszemélytől vásárolni a neten keresztül?
Az utánvét semmitől nem véd, pont ugyan úgy előre fizeted a terméket, nincs különbség. Ugyan úgy kaphatsz törött, gagyit vagy felteglat, mintha előre utalnal.
A biztos ha személyesen veszed át vagy ha értékeléssel rendelkezik az eladó.
Kedves 2-es!
Miért nem tudod elolvasni teljesen, amit írtam? Ugyanis ha rögtön az átvételkor kibontja a csomagot és az van, amit leírtam és amit te is leírtál, akkor lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni és még tanúd is lesz!
Meg aztán biztos a személyes átvétel sokkal jobb. Persze, hogy az a legjobb, legbiztonságosabb, csak mondjuk nem tudom, hogy 300 km-re találsz valamit a neten, akkor megéri-e bárkinek is 600 km-t utazni egy gitárért...
Utolsó
Ha teszem azt előre utalt akkor nem tudja azonnal kibontani a csomagot?
Mellesleg a postás:
Nem vár arra, hogy te bontogass
Nem is érdekli, hogy mi van a csomagban, nincs köze hozzá
Innentől kezdve ez teljesen irreleváns és butaság amivel érvelsz.
Pontosítok:
Nem olyan oldalon van ahol lehet értékelni.
Nem utaltam semmit sem.
Lehet, hogy ha megkérném a postást, hogy várja meg amíg megvizsgálom a cintányérokat, akkor elküldene a francba.
Arra gondoltam, hogy megkérem az eladót scannel-je be a személyi igazolványát és írok egyfajat szerződést, hogy sérülésmentes állapotú cuccot küld.
De hát felbontáskor akkor is kell tanú. Nem tudom, hogy ez az egész védhető lenne-e ha balhé van...
Hihetetlen, hogy erre még nincsen megoldás...
Ilyen szintű biztonságot csak az ad ha személyesen veszed át.
Mint mondtam az utánvét és az előreutalás között semmi különbség nincs, csak nagy sláger a neten a tudatlanok között a "soha ne utalj előre" duma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!