Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Postán utánvéttel szeretnék...

Postán utánvéttel szeretnék feladni egy cipősdoboz méretű csomagot. Hogyan zajlik ez az egész? Mennyibe kerül? Még sosem postáztam semmit.

Figyelt kérdés
2018. márc. 27. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sokféle módon lehet postázni, itt belinkelek Neked 2 oldalt:

[link]

[link]

Ha nem vagy regisztrált Vaterás, akkor is tudsz a Vaterafutárral csomagot feladni - csak akkor drágább.

Tudni kell még:

- a csomagnak nem csak a mérete, de a súlya is mérvadó - így ennek ismerete nélkül nem lehet pontos választ adni, mennyibe fog kerülni (meg írtam, sokféle mód van)

- ha utánvéttel adod fel a csomagot, akkor, ha a vevő meggondolja magát (amivel itt tele van a gyakori) és nem veszi át a csomagot, elbuktad a postaköltséget (kb. 1.000 ft-ot), amit feladásnál Neked kell fizetni.

2018. márc. 27. 13:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Kb 1 kg a csomag. Hogyan lenne a legjobb?
2018. márc. 27. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Nézd, én hiába mondom (1-es) Neked, hogy a postai csomagautomata alegjobb vagy a Foxpost - ha a címzett (vevőd) környékén nincs egy szál se belőle.

Aztán hiába mondom, hogy add fel MPL üzleti csomagként (Vaterás), ha nincs otthon nyomtatód vagy mérleged (mert itt a súlyt is be kell írni)

Szóval ezt Neked és a címzettnek (vevő?) kell megbeszélni

2018. márc. 27. 14:22
 4/6 A kérdező kommentje:

A postán adom fel házhoz.

Amit linkeltél oldalt szerint akkor 2 kg alatt feladhatom levélként is? Viszont azt nem találtam hogy ha utánvétes akkor mennyi plusz költség megy rá.

2018. márc. 27. 17:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem adhatod fel levélként, mert 2,4 cm-nék szélesebb egy cipősdoboz.

Bocs, de próbálj már meg egy kicsit önállóbb lenni:

beírod a keresőbe: levél mérete, csomag mérete, stb.

nem akartalak "ekézni", de egyáltalán hogy jut eszedbe úgy feltenni eladásra valamit, hogy fogalmad sincs róla, mit kell csinálni?

Én anno, amikor kezdtem az eladást, akkor először vevőként lebonyolítottam pár vételt, láttam, hogy mennek a dolgok, megismerkedtem a postai díjakkal, postázási módokkal és csak aztán kezdtem el eladni.

Ha ennyire nem megy a dolog, akkor menj el a cipősdobozzal a postára és ott megmondják, mi mennyi. Én nem tudom Neked megmondani, mert minden cég más árat számít az utánvét beszedésére.

2018. márc. 27. 17:43
 6/6 A kérdező kommentje:

"Egyéb tudnivalók:

- az a küldemény adható fel levélként, melynek tömege nem haladja meg a 2000g-ot, a hosszúság-magasság-szélesség összege pedig a 900mm-t, úgy, hogy a leghosszabb mérete nem lehet nagyobb 600mm-nél"

Most akkor? Ezekszerint feladhatom levélként.

2018. márc. 27. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!