A főbérlőm 100 ezer forintot akar behajtani rajtam, számla elmaradás indokával. Pedig minden t befizettem! Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Ketten élünk a kétszobás lakásban( mindketten diákok vagyunk) és eddig sosem volt nekem havi max.40-nél több a bérleti díj meg a rezsi együtt. Most meg közli velem hogy 110 ezret fizessek,mert megjöttek az elmaradt számlák...és ennyi lett.De mivel diák vagyok,nekem nincs ennyi pénzem!Azt aláírom,hogy van egy havi elmaradásom a rezsivel,de ennyi.De az nem ennyi összeg!! Ráadásul tanulnom is kéne a vizsgáimra,teljesen kivagyok hogy ilyen helyzet elé állít!! Pedig becsületes lánynak ismerem. :(( Nem tudom mit tegyek...2010. jún. 10. 18:24
11/15 anonim válasza:
nem mind ilyen,vizet nekem 2 havonta olvassák,távhő is havonta jön,egyedül a villany ami általány,de azt tudom követni,mert be van állitva 100kw-ra,és látom az órán hogy mennyit fogyasztok,és ha látom,hogy sokkal többet,akkor felemeltetem
12/15 anonim válasza:
A lakás tulajdonosa kérheti a szolgáltatót, hogy ne átalányt fizessen, vagy hogy másképp állapítsák meg.
13/15 anonim válasza:
Az átalány akkor jó, hogyha mondjuk nem laksz a lakásban, vagy sose vagy otthon, akkor nem kell azzal szívni, hogy beengedd őket leolvasni. Meg ahhoz, hogy ne átalány legyen, ahhoz külön órákat kell felszerelni, ami pénzbe kerül. Ezt leszámítva nem sok értelme van. Nekünk most mondták fel a szerződést, mert már 2001 óta lejárt az órák hitelessége, eddig nem zavarta őket, de most bekeményítettek. Na, ez is 25ezer plusz kiadás volt az óracserék miatt... De muszáj, mert amúgy meg 30ezret kérnének havonta :/
14/15 anonim válasza:
telefonon be lehet diktálni a mérőóra állását és akkor nem részösszeget fizetsz hanem a tényleges fogyasztást
15/15 anonim válasza:
sőt,emyilben is el lehet küldeni,villanyom általány(de órát nézem hozzá időnként,és ha több akkor akkor kérek magasabb összegű számlát),gázt,vizet emailben küldöm el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!