Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kriptovalutával kapcsolatba...

Kriptovalutával kapcsolatba tud választ adni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy mitől lenyomozhatatlan ez a fizetőeszköz? Ha vásárlásnál meg kell adnom az én pénztárcám cimét! Akkor azt a cimet lenyomozzák és kész is nem?
2018. márc. 7. 23:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy pénztárca nem köthető emberhez. Annyi pénztárcád lehet, amennyit akarsz.

Viszont maguk a tranzakciók nyilvánosak, vagyis azt bárki látja, hogy melyik címről/tárcáról melyikbe utaltál.

És ha az utalási láncban van egy olyan pont, ahol azonosítanod kell magad (pl. egy váltó, ahol regisztrálnod kell az adataidat, vagy egy webshop, ahol megadod a címedet, akkor az bizony már lenyomozható.)

2018. márc. 8. 02:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a Monero lenyomozhatatlan. Ez a kriptopénz azért is jött létre, hogy feketén lehessen kereskedni vele. Nem ad infot a felekről.
2018. márc. 8. 08:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Énis így hallottam, hogy lenyomozhatatlan! Tehát ha valaki ad nekem 1 bitcoint és én megadom az én pénztárcámat, akkor a hatóság látja hogy az az én pénztárcámba ki utal, ha az embertől kiszivárog a pénztárcám száma!?
2018. márc. 8. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:

A Monero (meg a zCash, ha z-Address címet használsz), annyiban különbözik, hogy nem lehet összekapcsolni a küldő és a fogadó felet.

De ha pl. a kriptopénzt elköltöd egy webshopban, vagy átváltod egy online váltóban, oda regisztrálni kell, abból már is látszani fog, hogy te bizony elköltöttél (vagyis volt neked annyi) X összeget. Vagyis az adott költés az személyhez köthető már.

(Ez persze nem feltétlenül igaz, ha a pénzt online dolgokra költötted és nem valós adatokkal regisztráltál.)

De ha rendelsz valamit házhoz, oda meg kell adnod a valós címedet. Illetve a legtöbb kripto váltónál is igazolnod kell magad (egy bizonyos limit felett be kell küldeni igazolvány másolatot stb.)

2018. márc. 8. 19:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Monero-nál az utalt összeg is titkos én úgy tudom.
2018. márc. 8. 21:56
 6/6 anonim ***** válasza:
A monerónál még kamu címeket is csinál pluszban, hogy véletlenül se lehessen lenyomozni.
2018. márc. 11. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!