Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szakfordító szeretnék lenni....

Szakfordító szeretnék lenni. Mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Halolaj, 16 éves vagyok, és a nyelveket preferálom. Jelenleg van egy német középfokú nyelvvizsgám, egy középszintű érettségim német nyelvből. Tudom, ez kevés, de még csak 16 éves vagyok, nem tudok 20 nyelvet tanulni egyszerre, meg még időm is van bőven.

Tehát a 8. évfolyam elvégzése után olyan gimnáziumba jelentkeztem, ahol NYEK is van (nyelvi előkészítő). Tavaly heti 15 órában tanultuk a németet intenzíven, angolt is tanultunk mellette 4 órán. Állítólag jó a nyelvérzékem, és én efelé a pálya felé kacsintgatok. A németen és az angolon kívül szerintem spanyolt is fogok nemsoká' tanulni, minden nyelv érdekel, ami nyelv.

Mi a teendőm a későbbiekben, ha hajlok efelé a pálya felé?

Ja, lemaradt: azért a nyelvekkel szeretnék valamit kezdeni, mert a reál tárgyakat nem igazán szeretem, sőt.

Köszi szépen!

2010. jún. 9. 16:41
 1/1 anonim ***** válasza:
Menj el valamelyik egyetem nyelvszakára, ott általában van szakfordítói képzés is.
2010. jún. 11. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!