Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hobbi: Több azonos bélyeg...

Hobbi: Több azonos bélyeg közül melyik ér többet?

Figyelt kérdés

Párom nagypapájától élete során és végül hagyatékként is rengeteg bélyeget kapott , viszont sajnos nem igazán foglalkozott velük / nem érdekli ez a hobbi ezért össze vissza vannak ömlesztve / berakva az albumokba. Szeretném neki rendszerezni őket egy nagy komolyabb albumba, hogy egy szép emlék maradjon, amit majd lehet mutogatni a gyerekeknek. Kérdés: Ha van több (5-10) azonos bélyegem hogyan válasszam ki azt az egyet ami az albumba kerül ? (a legértékesebbet). mire kell figyelni? A sok egyforma között csak a pecsétesség mértékében, színárnyalatokban van eltérés ahogy láttam.

Illetve ha van egy 4db-os de ugyanolyan bélyegekből álló érintetlen ívem, az sokat veszít az értékéből ha leszedek róla 1 et amit kiteszünk az albumba?

Nem szeretnék több száz egyforma bélyeget betenni, ezért gondoltam hogy minden sorozatból minden elemből 1-1- kerülne be.

Köszi a válaszokat!

2018. márc. 6. 10:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok nagy szakértő, de fiatal koromban gyűjtöttem bélyeget. Ívről soha nem szabad leszedni 1-2 darabot, mert az csak egyben ér valamit. 10 egyforma közül a legépebbet érdemes betenni. Nem akarlak lelombozni, de hacsak nincs köztük nagy ritkaság, akkor nem érnek túl sokat a régi bélyegek sem. Én azt mondanám, hogy az eszmei értéket becsüljétek meg. Szép lesz, örömet okoztok vele, és később is lehet nézegetni.
2018. márc. 6. 10:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ!

Arról sem szabad "leválasztani" egy-egy darabot ami már nem teljes ív? (az oldalukon nincs meg az egyenes lapszél, sőt látszik hogy már le lettek tépve valamiről (egy mégtöbb darabos ívről?), de így is 4-2 db ok vannak egyben)

csak azért lenne jó mert így hatalmas helyet foglalnak el és ugye ezek egyformák szóval így mindenből 4-4 egyforma darab van kb (vagy legalábbis nagyon sokból)

2018. márc. 6. 19:16
 3/3 anonim válasza:
Ívről tényleg nem szabad letépni. Ami már nincs egyben (pl. Egy nagyobb ív kisebbik része), azt szétszedheted.
2018. máj. 12. 05:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!