Ha visszaviszem az uj laptopomat a Media Marktba akkor azzal mi tortenik?

Így van, ahogy első mondja, nekem is pont ez jutott eszembe :-)
Ugyanis van a vásárlók érdekében a 14 napos elállási garancia MINDENHOL, minden cégnél, ahol internetes rendelés van. Nos, szerinted mi történik azokkal a termékekkel, amit a vevő visszaküld? Újra eladják. Szerinted miért írják, hogy csak eredeti, gyári csomagolásában veszik vissza?
Vagy gondoltad, hogy azért, mert Neked nem jön be a laptop, visszaküldöd és majd zúzdába nyomják? :-)

"Nem gondoltam semmit,csak nem fogok venni olyat amit bontatlankent adnak el,es kozben karcos.Ennyi.Inkabb megveszem mashol."
Nem kell olyant vegyel, ennyi. Ha latod, hogy karcos, visszaviszed. Ennyi.

"Szerinted miért írják, hogy csak eredeti, gyári csomagolásában veszik vissza?"
Hol írják? Akkor rosszul írják. Csomagolás sérült attól még működik a 14 napos elállási jog.
És nem adják el újra bontatlan gyárinak. Legfeljebb valami nagyon lepra kis boltról tudom ezt elképzelni. Hanem eladjak kis kedvezménnyel csomagolás sérült termékként.

6-os, Te biztos, hogy tudod értelmezni, amit írtam? :-)
Nem azt írtam, hogy nem lehet sérült a csomagolás :D
Amúgy idézem Neked pontosan, mit ír a Media Markt:
"A Media Markt webáruháza a törvény által előírt 14 nap helyett összesen 60 napot biztosít Önnek a vásásrlástól való elállásra. A kiterjesztett visszavásárlás feltétele, hogy a fogyasztó visszajuttatja a terméket sértetlen, hibátlan állapotában összes tartozékával és eredeti csomagolásával együtt, továbbá a vásárlást igazoló eredeti számlát a Media Markt részére"
Kérdezőnek: mivel csak hibátlan állapotban veszik vissza, ezért jó eséllyel, ha pl. karcosan küldenéd vissza, nem biztos, hogy érvényesülne az elállási jogod.
6-osnak: ki mondta, hogy újra eladják bontatlan gyáriként? Ezt itt szerintem senki sem írta.
Én pl. a következőket írtam
" Nos, szerinted mi történik azokkal a termékekkel, amit a vevő visszaküld? Újra eladják. Szerinted miért írják, hogy csak eredeti, gyári csomagolásában veszik vissza? "
Hol látsz Te itt olyant, hogy azt írom, bontatlan, újként adják el? Én csak azt írtam, hogy az eredeti csomagolásában veszik vissza. És igen, általában úgy szokták eladni, hogy megjelölik: már egyszer felbontott, visszaküldött termékről van szó, s kicsit olcsóbban adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!