Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénztárgépet mennyire nehéz...

Pénztárgépet mennyire nehéz kezelni?

Figyelt kérdés
Úgy értem vesz valamit a vevő. Az áru 2400ft es 5000et ad akkor kiszámolja helyettem mennyit kell visszaadni. Vagy ,hogy? Igazság szerint nem voltam jó matekból.
2018. febr. 28. 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
A gép mindent megcsinál. Beütöd, mennyit adott a vevő, és kiszámolja a visszajárót. Neked csak a vonaljegyet kell mutogatni a leolvasónak, illetve megjegyezni azon termékek kódját, amelyeken nincs vonaljegy (péksütemények, zöldségek, gyümölcsök). Ehhez nem kell matek.
2018. febr. 28. 13:51
 2/3 anonim ***** válasza:
67%
Gépfüggő, de valamilyen formában szinte mindegyik tudja már ezt a funkciót.
2018. febr. 28. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Nem minden gépbe tudod beütni és nem is mindig jó, mert, ha elütöd a számot és nem figyelsz, rosszul adsz vissza, főleg akkor gond, ha utólag variálnak. Pl:2400 az ár, ad 5000-et.. Beütöd kiírja, 2600 jár vissza, de ekkor talál 1400Ft aprót, amit az 5000 mellé ad, hogy ne húzza a zsebét.. És itt áll meg a tudomány..

A legegyszerűbb, ha felfele számolsz addig, amig el nem éred, amit ö adott. Pl:2400Ft a fizetendő, ad 5000-et. Kiveszed a százast, ez már 2500 (áru+a visszajáró együtt), meg egy 500.. Így 3000.. Adsz még 2000-et és elértél az 5000-hez

2018. márc. 16. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!