Mi is a www.antikvarium.hu?
Egy ritka, nehezen beszerezhető könyvre kértem tőlük előjegyzést három hónapja. Két hónapja tájékoztattak, hogy a 27. helyről a 25. helyre kerültem.
Most újra megkérdeztem hányadik vagyok.
A telefonos "ügyfélszolgálat"-ukon lévő pacák visszahívást ígért.
Nem tartotta szavát.
Néhány nap múlva újra hívtam, hányadik vagyok.
Állította: "Nem tudja megmondani, mert nem látja" Kértem: Kapcsoljon olyan ügyintézőt, aki látja. Erre ő: nem tudja kapcsolni, mert "nem nyilvános az adat". Kérdem: Miért nem nyilvános? Válasz: Az sem nyilvános, hogy miért nem nyilvános.
(Röhej teteje :) , különösen, hogy még két hónapja nyilvános volt. )
Erre kértem a főnökét. Válasz: nem tudja adni. Kérdem: Miért? Nem mondta meg. Még a vezetője nevét sem volt hajlandó elárulni.
A pacák végül csak a saját nevét tudta kinyögni.
Sok dinka ügyintézővel beszéltem életem során, de talán ez vihetné a pálmát.
-------
Szép nagy honlapjuk van, rizsáznak magukról sok mindent, de mi is igazából a www.antikvarium.hu? Nem lehet, hogy a nagy látszat mögött csak egy apró cég van néhány dolgozóval?
Az a baj, hogy Te azt hiszed jogod van ahhoz hogy bárhol vásárolj. Nem így van. LEHETŐSÉG, de nem JOG. Nekik sem KÖTELESSÉGÜK téged kiszolgálni. Ha nem tetszik, lehet máshol vásárolni.
Egyébként az antikvarium.hu az egyik legnagyobb könyváruház Mo-n, bár nem hiszem hogy 200-nál több dolgozójuk van.
Ó köszönöm a kioktató választ, mintha csak a pacákot hallanám. :)
Jelentkezhetnél oda dolgozónak. :)
Tudod, tisztességes üzletek tisztelik a Vásárlót és nem küldik el...
Nem tartozik szorosan ide:
"Nekik sem KÖTELESSÉGÜK téged kiszolgálni."
Fogyasztóvédők nekem azt mondták, hogy egy üzlet köteles kiszolgálni a vásárlót, ha az nem szolgáltat kizáró okot. Lehet rosszul mondták?
Megjegyzés:
Egy üzletnek szigorú törvényi előírásokat kell betartania, ebben benne van a Vásárló megfelelő kiszolgálása. Ha ez sorozatosan nem történik meg, az üzlet búcsút mondhat az engedélyének és bezárják.
Ha egy üzlet nem lenne köteles kiszolgálni a Vásárlót, azt is megtehetné, hogy mondjuk bőrszín szerint válogatna. Kiverné a biztosítékot ebben a lib. világban.
Amiről Te beszélsz, az a saját lakásodra vonatkozik, onnan bárkit kizavarhatsz.
Szia!
Nem akarom kiírni a címét, mert szerintük nem publikus a cím és a várólistájukon lévő pozíció együtt. ’94-ben adták ki a könyvet először és utoljára.
Próbáltam máshonnan megszerezni, ott viszont könyvhiénák voltak, tényleges értékének többszörösét kérték volna.
Válasz 21:10-re:
Nem pontozlak le, mert elvből nem pontozok le senkit. Nem az igazság, hanem a hülyeség fáj.
"Te azt hiszed jogod van ahhoz hogy bárhol vásárolj."
Próbálom elképzelni, milyen lenne, ha nem volna jogom:
Bemennék mondjuk a MÁV-pénztárba jegyet venni, de nem adnának, mert az eladónak éppen rossz napja van. Bemennék az ABC-be, közölnék nem szolgálnak ki, mert nem vagyok nekik szimpatikus.
Persze nem tudom, mi vonatkozik a www.antikvarium.hu-ra, éppen ezért nyitottam a topicot.
Akár hiszed, akár nem, nincs jogod ahhoz hogy bárhol vásárolj. A Tesco-ban is ha a biztonsági őr felszólít, hogy menjél ki, akkor ki kell menned, mert magánterület a Tesco.
A BKV nem jó példa, mert ott alkalmazott van, ő nyilván nem fogja az állását kockáztatni, de ABC-ben ha a tulajdonos az eladó, akkor simán megteheti hogy azt mondja, hogy nem szolgál ki. Nyilván ő sem fogja mondani, mert nem akarja elűzni a vevőt, de megteheti és nem lenne semmi jogkövetkezménye.
Szerinted nem zárták volna be már az összes kocsmát, ha KÖTELES lenne a kocsmáros eladni minden betérőnek azt amit kér? Aki hótrészeg annak simán megtagadja minden éppeszű kocsmáros, mégsem ment még senki sírni a bíróságra hogy nekem nem adták ki a sört tegnap este, zárják be a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!