Internetről rendelésnél (facebook). nem tetszik a rendelt termék. Vissza kell vennie az eladónak? A pénzt elutaltam, a termék megjött de nem tetszik
Figyelt kérdés
2018. febr. 25. 17:18
1/8 A kérdező kommentje:
ha nem hajlandó visszavenni jelentsem fel?
2018. febr. 25. 17:24
2/8 Koplárovics Béci válasza:
Használt termék magánszemélytől? Nincs visszavásárlási kötelezettsége.
3/8 anonim válasza:
Attól függ hogy szólt a feltétel? Sok esetben biza nem fizetnek, mert rájuk nem úgy vonatkoznak a törvények. A feljelentés meg inkább neked kerül pénzbe, ha kisebb összeg én nem vacakolnák vele, ez egy ilyen vásárlásnál benne van, ez nem vatera se nem más profi online üzlet.
4/8 A kérdező kommentje:
2 cipőt vettünk 40 ezer ft-ért,de élőben nem tetszik :(
2018. febr. 25. 17:45
5/8 A kérdező kommentje:
új,dobozos. de nem tetszik.
2018. febr. 25. 17:46
6/8 anonim válasza:
Van ezer tisztességes webáruház, úgyhogy nem is értem, hogy jut eszébe valakinek fészbukon venni bármit is.
Tanulópénz. Nem igazán tudsz mit tenni.
7/8 anonim válasza:
Amennyiben magánszemélytől vetted, az eladó nem köteles visszavenni, függetlenül, hogy használt vagy új - ez esetben nincs elállási jog.
Ha webáruház hirdetett a FACE-n és vállalkozótól/kereskedőtől vetted, akkor megillet az elállási jog - de akkor is az eladónak kell jelezni az elállást, lehetőleg írásban.
Csak akkor add fel a terméket, ha az eladó beleegyezik a visszavételbe.
8/8 anonim válasza:
Magánszemély nem köteles visszavenni semmit. Én elég jófej szoktam lenni meg rugalmas ilyen esetekben, pl ha veszel tőlem egy villanykörét, de nem jó a foglalat, akkor visszaadom a pénzt, de a "nem tetszik" pont az, ami tökéletesen nem szokott érdekelni. Komolyan 40 ezret kifizettél valamire, amit előtte nem néztél meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!