Taxisnak borravaló?
Nem szoktam taxival menni, de lerobbant a kocsim és muszály volt elmennem egy fontos találkozóra.
Hazafelé hívtam egy taxitársaságot.
A taxis végig bömböltette a zenéjét.
Mikor megérkeztünk az óra 6140 forinton ált.
Erre bevágta hogy: " itt vagyunk, hat és fél lesz "
Megkérdeztem h kártyát el e fogad?
Bunkón rávágja hogy nem.
Erre elkezdtem számolni a pénzem, mert ezresekben volt
Odaadtad 7 db ezrest, erre elkezdi a helyére rakni.
Én pedig ott ülök kellemetlenül érzem magam.
Erre annyit mond: megyünk még valahová?
Nem, várom a blokkot.
Hát az nincs.
Ott ülök, rámnéz
Közlöm vele hogy van visszajáróm.
Ő pedig azt válaszolta hogy az jó, de őneki nincs aprója, nem kéne problémázni pár százason
Most komolyan?
Ez normális?
Lassan azért is borravalót adjak ha postán feladok egy borítékot, vagy ha veszek 2 gombóc fagyit?
Értem én hogy illik.
De szerintem bőven elég étteremben
Azért dolgozzak egy órát hogy kapjon borravalót a taxis?
Hát kifogtál egy bunkó parasztot, szaknyelven "taxistát". 6140 volt a viteldíj. Alap, hogy elkezdi leszámolni neked a visszajárót. Ha úgy gondolod, hogy akarsz adni jattot (mert pl meg voltál elégedve, szimpatikus volt a taxis, ami a te esetedben nem állt fenn) akkor mondod, hogy pl 6200-ból, köszönöm. Ezt a normális taxis megköszöni, és kész. Én alap, hogy megkérdezem, hogy adhatok-e nyugtát vagy számlát.
Van, hogy kapok jattot, átlag 200 ft körül, a rekordot egy lengyel srác adta. A fucar elején kérdezte, hogy baj e hogy húszezrese van, mondom nem baj. Kb 800 ft (igen nyolcszáz) volt a fuvar, odaadta a huszast, és azt mondta, hogy 15 ezret kér vissza. Én bután rákérdeztem, hogy biztos-e, nem nézett e be valamit, ő mobta hogy biztos, tizenötezret kér vissza. Udvariasan megköszöntem, és ennyi.
Sokszor van, hogy kifillérezik a pénzt, az se baj. De olyan is van, hogy pl 2100 ft-ot mutat az óra, és mondom, hogy adjon kétezret, nem téma. Ha meg kérdezik hogy mennyi lenne egy út, akkor direkt egy kicsit többet mondok saccra, mint amennyi várható, mert ha kevesebb a vége, az úgymond pozitív csalódás, ELINDÍTOM AZ ÓRÁT, és annyi amennyi.
Sajnos a kérdésven szereplő lehúzós parasztok nyomják rá a bélyeget a taxisokra, és ha ritkán taxizol, és pont egy ilyet fogsz ki, akkor sajnos jogosan fogos úgy gondolni, hogy minden taxis paraszt.
Üdv: egy taxis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!