Egy földingatlanra végrehajtási jogom van bejegyezve. A földet tulajdonosa eladta. Az adásvételi szándékról értesítést nem kaptam. Nem kellet volna engem értesíteni levélben?
Nem kellett volna az adásvételi szándékról Téged értesíteni. A föld tulajdonosa nem Te vagy. A tulajdonos eladta, mert el tudta adni, és a földhivatal be fogja jegyezni az új tulajdonost.
Akkor nem jegyzi be, ha elidegenítési és terhelési tilalom van az ingatlanon, vagy jelzálogjog, mert ilyenkor a jog tulajdonosának beleegyezése szükséges az "átíráshoz".
Csak végrehajtási joggal bármilyen ingatlan bármikor értékesíthető.
Ami még a jellemzője: Az új tulajdonos köteles tűrni, ha a végrehajtási jog jogosultja az ingatlanból kielégíti a követelését. Amikor az ingatlant megvette, ezzel tudomással bírt. Vagy megfizeti a régi tulaj helyett a tartozást, és így törölve lesz a végrehajtási jog.
Majd a tulajdonosváltásról kapsz értesítést a földhivataltól.
Elméletileg kellett volna, hogy értesítsenek róla.
Földhivatalnál érdeklődj, hogy mi a helyzet, jobb ötletem nincs és azt sem tudom, hogy miért nem kaptál tőlük tájékoztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!