Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Végrehajtási jog bejegyzése...

Végrehajtási jog bejegyzése és azt megelőző lépések - mit tehetek?

Figyelt kérdés
Megteheti a végrehajtó, hogy szept. 20. körül átvett /pontos dátumot nem tudom/ szept. 14-én kelt végrehajtási ügyben, ahol a kézbesítéstől 15 napom van a fellebbezésre /gondolom az ügy rendezésére is/ Szept. 20-án ingatlan végrehajtási bejegyzést tesz, majd okt. 7-én a gépkocsimat lefoglalja, majd okt 10-én a számlámról az összeget leemeli, majd okt. 13-án visszafizeti. Ezt követően kapom meg az ingatlan végrehajtási jogról szóló bejegyzést tegnap /okt. 14./ levéleben. Majd ma, hogy okt. 10-én a gépkocsit is lefoglalták? Mindezt egy 18.000.-Ft-os /nem is jogos/ tartozás miatt, ami mindenféle költséggel mára 111.000.-Ft lett.Mivel sehol /hivatalos helyen/ senkit nem értem el, igen ideges vagyok. Tud valaki segíteni?

2016. okt. 15. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Fellebbeztél? Mert ha nem, akkor okt.7-re kb jogerőre is emelkedett (pontosabban 5-ére, de nem vagy biztos a 20-ába) és akkor igen, megteheti, mert nem éltél ellenvetéssel.

Hogyhogy visszafizette a számládra a pénzt? Meg azt írod, 7-én foglalta le, de a ma kapott levélben 10.-e van...

Nem teljesen tiszta...

Ráadásul azt írod, hogy nem jogos a 18 ezres követelés. A végrehajtás előtt kellett kapnod fizetési meghagyást, amit vagy nem kaptál meg, vagy nem foglalkoztál vele. A Fizetési meghagyásnál kellett volna ellenvetéssel élni, hogy nem jogos a követelés és akkor nem jut el végrehajtási szakaszba...talán... ha tényleg nem jogos...

2016. okt. 15. 13:55
 2/7 anonim ***** válasza:

A bírósági végrehajtó NEM TUD INTÉZKEDNI amennyiben a követelés nem jogos. Csak és kizárólag érvényes bírósági határozat alapján tudnak eljárni - ha pedig van ilyen az azt jelenti, hogy a követelés JOGOS!

Szóval, akkor hogy is van ez?

2016. okt. 15. 16:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Van 18.000.-Ft tartoozás, az már nem érdekes, hogy jogos vagy sem, Ebből lett 111.000.-Ft. Kaptam szept 20. körül a levelet a végrehajtótól., ekkor szembesültem a 111.000.Ft-os összeggel. Felhívtam őket 21-én és 22-én, akkor elmondták, hogy részletfizetést kérhetek, mert éppen munkanélküli vagyok, és próbálták levonatni a fizetésből, de ugye nem volt munkáltatóm. Ez a levél 14-i dátummal íródott. Tegnap vettem át egy levelet a földhivataltól, miszerint a 111.000.-Ft végrehajtási jog bejegyzésre került az ingatlanomra, ez a levél 09. 20-i dátummal íródott. Közben ugyan ezen tartozás fejében foglalási jegyzőkönyvet kaptam tegnap, mely szerint az autómat lefoglalták 10. 07-én. Ez idő alatt okt. 10-én a számlámról a végrehajtó leemelte a 111.000.-Ft-ot, majd 13-án visszafizette.
2016. okt. 15. 16:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem fellebbeztem, a tartozást így elismertem. De egy tartozást hány módon akarnak behajtani? Ha már egyszer leemelte a pénzt miért fizette vissza? A törlésért /földhivatal/ a forgalomba visszahelyezésért ki fizet? Tuti, hogy én,de ez egy kissé szövevényes nekem. Mivel ma kaptam, a végrehajtó irodájában senki nincs, így idegeskedek hétfőig, aztán bogozhatom a szálakat.
2016. okt. 15. 16:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Közben ma derült ki, hogy egy másik banknál vezetett számlámról is leemelték az összeget, de azt nem fizették vissza. Szóval, ha minden banknál van számlám, akkor mindegyiknél levonják és minden tulajdonra ráterhelik. Én már végképp nem értem.
2016. okt. 16. 21:46
 6/7 A kérdező kommentje:
És valóban. Minden létező bankszámláról leemelhető az összeg, egyszerre indíthatják az eljárást a bankszámla vagy bankszámlák megterhelésére, ingatlan végrehajtási jog bejegyzésre, gépkocsi forgalomból való kivonására... stb. Valamelyik majd csak bejön alapon. Az adós meg ezután intézheti, természetesen plusz pénzért, hogy a terheléseket töröljék. A gépkocsit visszahelyezzék a forgalomba stb. Igen, ez ma Magyarország.
2016. okt. 17. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez nem Magyarország, hanem 1994. óta a végrehajtásról szóló törvény gyakorlati kivitelezése.

Totális végrehajtás van, tehát akár egyszerre mindent a cél érdekében. Valamelyik csak eredményre vezet - mint ahogy láthattuk a Te esetedben is...

Mivel "köztudott", hogy a végrehajtás önmagában is egy roppant költséges eljárás, ezért nincs min csodálkozni.

2016. okt. 18. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!