Fogunk valami büntit kapni? Csekk befizetés.
Én is így vagyok. Egy csak mindig 1 hetet csúszik emiatt.
Kb 3 év alatt összejött 500 Ft késedelmi kamat. Tehát nem vészes.
2010. május 1.-étől a csekkes befizetés határideje módosult!
Vagyis: ha pl. villanyszámlát 10.-éig kell befizetni, akkor a módosítás után 8.-án legkésőbb be kell fizetni a postán, mert ha a kelt-bélyegző ezen a napon nem kerül rá, akkor késedelmi kamatra lehet számítani. Módosításban fel van tüntetve, hogy 2 nap postai átfutással kell számolni, s a későbbiekben a határidő a célszemély számlájára való jóváírást jelenti, nem a befizetési határidőt!!!
Hát igen, pont ettől tartottam...remélem azért nem lesz tényleg vészes.
Van erre a bünti késedelmi kamatra valami % meghatározva? Már, hogy a befizetendő összeg max. hány %-ával büntethetnek érte.
Azt hiszem ez szerződésenként változik. Amit a szolgáltató diktál a szerződés aláírásakor. Nekem eddig csak a gázszolgáltatónál kellett fizetnem késedelmit, de az egy teljes év alatt kb. 800-1200 Ft volt úgy, hogy havi 20ezernél többet fizetek. A többi szolgáltató soha nem számlázott késedelmi kamatot.
(tegnap 15:34 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!