Miért fizetnek annyian az emberek készpénzzel kártya helyett a boltban, ami a kártyás fizetés sokkal gyorsabb?
Érintős kártyával 1 másodperc a fizetés, de általában azt látom, hogy a sorban előttem készpénzzel fizetnek, és azzal megy el az idő, hogy bogarásszák a bankjegyeket meg az aprót.
Mi ennek az oka? Csak a megszokás van mögötte? Nem csak idősebbeket látok készpénzzel fizetni, hanem fiatalabbakat is.
1. Sok helyen még nincs lehetőség fizetni kártyával, főleg vidéken.
2. Ha épp elromlik a terminál, az szívás.
3. Könnyebb nyomon követni, mit, mikor és hol vettél és Paypassnál vannak olyan "legendák", miszerint erre alkalmas eszközzel le lehet szedni róla illetéktelenül pénzt (enyhén paranoiásakat ez különösen zavarhatja :D).
4. Nem olyan "kézzel fogható", mint a pénz, ezért nehezebb beosztani és könnyebb túlköltekezni.
Hozzáteszem, azt én sem szeretem, mikor kígyózik a sor és egyesek a pénztárnál sem készítik elő a tárcájukat, hanem a végösszeg kiírása után bányásszák elő a feneketlen táskájukból, hogy azután még percekig bogarásszák a pénzüket.
Én nem vagyok öreg. Csak kp-val fizetek, de a kezemben a pénz, nem kell rám várni.
Több százezer a havi törlesztőrészletem. Szánt szándékkal nem fizetem be időben a hitelem, mert az első három hónapban még nem szól érte a bank és annak alacsony a késedelmi kamata.
Ezzel van egy fél-egy milliós alacsony kamatozású szabad felhasználású hitelem, ami egy rugalmasságot ad.
Vannak egyéb befektetések, tehát, ha gond lenne tudnám honnan törleszteni, de az a befektetés jobban kamatozik, ezért ez a megoldás olcsóbb.
Utólsóval teljesen egyetértek. Bizonyos esetekben igen is jobb,és gyorsabb a készpénzes fizetés, és akkor aztán tuti nem nyúl le senki, max rosszul adnak vissza, ami ritkaság azért és arra nekünk vevőknek is kell figyelni.
Senki nem proli itt, max az a proli, aki annyira primitív, hogy mások ilyenek miatt leproliz. Az egy igazi primitív proli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!