Hogy kezdjek neki a tőzsdézésnek?
Jaj. Jaj. Jaj.
Kozgazdasagtan, kb. kozepiskolas szinten, szerintem ott kene kezdeni. Anelkul kb. semmit nem fogsz se megerteni, se a penzedet nem fogod tudni megorizni.
Mikroökonómiát, makroökonómiát nyálazd át. A számolások nem annyira fontosak, a lényeg hogy az összefüggéseket értsed, de azokat nagyon. Ha ezzel megvagy akkor olvasd el a Modern Vállalati Pénzügyek c. könyvet Brealey-Myers (kb 1000 oldal), itt viszont menjen a számolás is rendesen + elmélet. Ezen kívül olvass híreket sokat (lehetőleg ne pestisrácokat és társait), illetve legyél kritikus gondolkodó.
Ezek ahhoz kellenek, hogy hosszútávú befektetésekhez ne legyél totál síkhülye. Ha daytradelni akarsz (amit egyébként nem ajánlok), akkor programozni tanulj meg és matek menjen de nagyon (valszám, lineáris algebra, statisztika stb.)
Én is azt mondom, hogy jaj jaj.
Egy nagyon egyszerű stratégiàt köves: ha olcsó venni, ha dràga eladni. Lehet itt elemezni vilàgba de a piac nem ilyen kiszámitható. Egyik kedvenc filmem a témàban a Tőzsde càpàk. Itt betekinthetünk, hogyan is lehet manipulálni a tőzsde vilàgàt. Mindent egybe foglalva életem legszebb évei voltak amikor ezzel foglalkoztam, de csak is azt a pénzt fektesd be amit ha elbuksz nem lesz katasztrófa. Sok sikert és olvas sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!