Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy már ennyi...

Hogy lehet az, hogy már ennyi ideje tb járulék nélkül vagyok, minden intézmény átpasszol máshogy, én már megőrülök?

Figyelt kérdés
2017. december 20-án lettem hivatalosan is munkanélküli. Meg is kaptam postán a határozatot,hogy felvettek az álláskeresők közé,kapok is támogatást. Azóta se a segély,se a tb kifizetése nem történt meg. Több mint 1 hónapja ennek. A munkaügyiben azt mondták hogy a tb-t nem kell elintéznem,azt ők intézik. Erre most meg azt mondja a NAV(biztonság kedvéért megkérdeztem tőlük hátha van elmaradásom),hogy az OEP-be menjek be. DE minek? Nem a munkaügyi feladata ez? Az orvosnál derült ki,hogy nincs tb-m,pedig csak azért mentem haza vidékre, így megvizsgáltatni sem tudtam magam.
2018. jan. 23. 09:20
 1/9 A kérdező kommentje:

Az OEP oldalán meg az van írva,hogy: "Az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő székházában ügyfélszolgálat nem működik."

Most akkor mi van????

2018. jan. 23. 09:24
 2/9 anonim ***** válasza:

"2017. december 20-án lettem hivatalosan is munkanélküli. Meg is kaptam postán a határozatot,hogy felvettek az álláskeresők közé,kapok is támogatást."

"Az orvosnál derült ki,hogy nincs tb-m"

Ezt mondjuk eleve nem értem, ugyanis ha megvan az elműlt 3 évben a 360 nap biztosítotti jogviszonyod (magyarul dolgoztál ennyit és be voltál jelentve), akkor a munkaviszony megszűnése után 45 napig még "él" TB-d, tehát az orvos elvileg még nem látja, hogy nem vagy jogosult.

A munkaügyi központnál általában egyszer van egy hónapban kifizetés, ha jól tudom, a hó vége felé. A decemberinél még nem voltál jogosult, a következő meg majd jön.

Nem is igazán értem a türelmetlenségedet, hiszen "elvileg" mostanáig ki kellett volna, hogy tartson az utolsó fizetésed. Jó, tudom, karácsony meg szilveszter volt :-).

Ne menj sehova, hanem hívd fel a munkaügyit és ezeket a kérdéseket ott tedd fel. Vagy ha telefonon nem éred el őket, akkor személyesen.

2018. jan. 23. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Ja, még valami: nem lehet, hogy nem voltál bejelentve a munkahelyeden? Erre utal ez a mondatod is: (biztonság kedvéért megkérdeztem tőlük hátha van elmaradásom )"

Mert mint írtam, 45 napig még élnie kellett volna - meg ráadásul az orvosnak is el kellett volna látnia, függetlenül attól, hogy van-e TB-d vagy sem.

2018. jan. 23. 10:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem ez kicsit zavaros. December 20-án regisztráltak, azóta folyósítják az álláskeresésit. Ettől a naptól kell jár a pénz, január elején meg is kellett kapnos decemberre az összeget. Ha nem kaptál, menj be a munkaügyi központba, és ott kérdezd meg, mi az oka.

Azátlán, hoyg álláskeresési járadékban részesülsz, biztosított vagy, mivel vonnak belőle eü járulékot. De azt a részt nem értem, hogy "a tb kifizetése nem történt meg". Nem fog senki semmit kifzietni, a munkaügyi központ jelzi a NAV felé, hogy biztosított vagy, ezáltal él a tb-d. Ha már úfyis ment játsz a munkapgyiben, kérdezz erre rá, de jó eséllyel azt fogják mondani, hogy menj be a NAV-hoz és ott lobogtasd a határozatodat.

Azt pedg pláne nem értem, hogy miért nem tudtad megad megvizsgáltatni. Mindenkit ellát az orvos, akkor is, ha nincs fizetve épp a tb-d, max szólnak, hogy a rebdszer szerint nem vagy biztosított. Nem utasítanak el, nem kérnek pénzt, meg semmi ilyen, nem az ő dolguk, hogy te ezt hogy rendezed a NAV-val.

De ha amúgy nem kaptad meg még a decemberi álláskeresésit sem, akkor kicsit olyan, mintha elfelejtettek volna bevinni a rendszerbe, és hivatalosan nem is lennél munkanélküli. Szóval mindenképp náluk kezdd.

2018. jan. 23. 10:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik. Nekem regisztráláskor emlékszem, hogy mondtak egy napot, hogy akkor van náluk számfejtés, és aki azután regisztrál, az csak egy hónap csúszással kap először pénzt. Én is így jártam.

A doki meg a tb-től függetlenül köteles lett volna megvizsgálni. Az orvosi ellátás jár, függetlenül attól, hogy fizeted-e, az orvosnak csak tájékoztatási kötelezettsége van.

2018. jan. 23. 12:30
 6/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. 5-e körül szokták utalni az álláskeresésit, de valóban, arra nem gondoltam, lehet, hogy karácsoy miatt előbb volt bérszámfejtés, és ezért nem kaptál január elején pénzt.
2018. jan. 23. 13:16
 7/9 A kérdező kommentje:
4-esnek. Én már bementem hozzájuk, ők a NAV-hoz küldtek, a NAV meg az OEP-hez. Az OEP-et mikor felhívtam meg vissza akart küldeni a munkaügyibe. Mondom én már innen sehová sem megyek!!!! Elvileg lassú van a rendszerben, vagy valami átállás van,fene tudja,de ennyi ideig. Az OEP-nél is megjelentem, hogy regisztrálva vagyok munkaügyibe. Azért is fontos ez,mert én közben szakmai gyakorlaton vagyok sulitól és igazán jó lenne legalább kajára pénz,de felélem már lassan így a tartalékaimat.
2018. jan. 23. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:

",mert én közben szakmai gyakorlaton vagyok sulitól "

Húúú, ez egyre zavarosabb: ha diák vagy, akkor hogy lehetsz regisztrált munkanélküli???

Esetleg estire jársz?

2018. jan. 23. 16:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: Levelezős vagyok OKJ-n.
2018. jan. 23. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!