Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most felteszek egy kérdést,...

Most felteszek egy kérdést, légyszi ne gyökerezzetek le!? : )

Figyelt kérdés

Tegyük fel , hogy valaki ELMÉLETBEN 200 millió forinthoz jut, amiből már nem kell adóznia.

Lehetséges az, hogy nem dolgozik ezután soha többé?

Tehát a kérdés lényege a következő : Muszáj dolgozni? Van arra valami törvény , vagy valami hogy x embernek y évet kötelezően dolgoznia kell ?

Ha van akkor mennyi az az idő? Ha nincs , és megteheti akár hogy nem dolgozik 1 évet sem, akkor mi az amitől elesik? nyugdíj? Tb?

Légyszi olyan válaszoljon aki tudja.

Köszi

2010. jún. 5. 20:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet, max nem lesz nyugdíj, a tbt fizetheted magad után is. Csak nem nyertél:)
2010. jún. 5. 20:28
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van
2010. jún. 5. 20:29
 3/24 A kérdező kommentje:
Dejó lenne , de sajnos nem :D , csak érdekelt, hogy most ilyenkor mi lenne . Köszi
2010. jún. 5. 20:29
 4/24 anonim ***** válasza:
38%

A tb-től tudtommal nem esik el (van nem egy alak errefelé, aki egy percet sem dolgozott életében, és nem kell fizetnie az orvosnál...), de a nyugdíjtól mindenképp.

Egyébként az a 200 millió forint édeskevés ahhoz, hogy egy emberöltőt mindenféle fialtatás nélkül leéljen belőle. Ha befekteti (ezt viszont már akár munkának is tekinthetjük), akkor talán.

2010. jún. 5. 20:30
 5/24 A kérdező kommentje:

Mivel tényleg csak elméleti kérdés , azért azt megkérdezném hogy 200 millió miért lenne kevés egy átlagos embernek?:)

Ha nyernék is 1x , vennék egy házat persze , medencét is :D , mert hát az úgy jó lenne, meg egy kocsit, és szerintem ezek lennének úgy a fő céljaim . Mondjuk szerintem minden átlagos embernek kb ezek , bár lehet hogy a medence és a kocsi nem kellene mindkinek , de a ház az gondolom alap . A ház meg szerintem ha nem olyan nagy akkor kijön 20-30 millió forintból.

2010. jún. 5. 20:33
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az ember olyan, hogy ha pénzhez jut, főleg 200 millióhoz akkor elkezdene költekezni...
2010. jún. 5. 20:42
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

A házat megunnád, már nagyobb szebb kellene, nagyobb medencével. A kocsidat megunnád, a legújabb kellene, ami drágább, stb.

Mit csinálnál? Utaznál a világban? Sok millió pénz az is.

2010. jún. 5. 20:44
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
nekünk földi halandóknak sok pénz 200 milla, de ha lenne akkor meg hozzászoknánk ahhoz az életszínvonalhoz
2010. jún. 5. 20:48
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
én ebből a pénzből jól működő állami vállalatokat vásárolnék fel, úgyis elherdálják a közvagyont privatizációba, én meg úgy élhetek mint a király, és TB-t is fizetek magam után, meg nyugdíjat havonta 8)
2010. jún. 5. 20:48
 10/24 anonim ***** válasza:
80%

Ennyi pénzből simán megteheted, hogy nem dolgozol. Én ezt csinálnám: Betenném a bankba. Évi 5%-os kamat simán elérhető, az 10M Ft évente. Ebből nem vennék fel, csak mondjuk nyolcat max., a többi benn maradna, mert ugye infláció is van, és mire megöregszünk, szerintem 10 milla mondjuk egy hónapra lesz elég.

A tb-t ilyen esetben magadnak kell fizetned, nyugdíj meg minek? ugyanúgy meglesz a pénz öregkorodban is, amiből megélsz :)

Más kérdés, hogy szerintem én dolgoznék. Nem feltétlen azt, amit most, nem feltétlen nyolc órában. De az is lehet, hogy minden létező egyetemet végigjárnék :)

Mert ennyi pénz azért ahhoz kevés, hogy a kamataiból nagyon ugrálj, csak egy tisztes megélhetést tesz lehetővé. Az meg elég unalmas, ha nem dolgozol közben :)

2010. jún. 5. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!