Mit tehetek, ha a szüleim elherdálják az örökségem?
"Legkésőbb 40 évesen szeretnék nyugdíjba vonulni"
Mi van, megfertőzött a Pénzcentrum híre? :D
Abban nyomatják állandóan, hogy akár már 40 évesen elmehetsz nyugdíjba :D
Nem tudom, mennyibe került az a pesti lakás, de abban biztos vagyok, hogy nem 6 millióba - úgyhogy gyanítom, jelentős mértékben hozzájárultak a jólétedhez. Ellenkező esetben most vidéken panaszkodhatnál, hogy nincs munka vagy nem fizet jól, stb.
És igen, ez nagyon visszatetsző, ahogy a még élő szüleidet "elkapálnád", hogy minél több jusson Neked.
Nem tudom, enni azért még ehetnek vagy inkább arra se költsenek? :-(
"és félek, hogy nekem már nem marad semmi az ő vagyonukból. Tudok tenni ez ellen valamit?"
Igen. Nagyon-nagyon sürgősen magadba szállsz és Hálát adsz az Istennek, hogy a világra jöhettél és még nem nyírtak ki azért, mert ilyen gyerekekük van. Szégyelld magad. (és mint írták, az nem a Te örökséged, hanem az ő vagyonuk. Ha mind elköltik, joguk van hozzá, egészségükre, Te meg így jártál...
Ha te halsz meg hamarabb, akkor ők örökölnek utánad (soraidból az derül ki, hogy se gyereked, se házastársad)
Úgyhogy fontold meg alaposan, hogy mire költesz, ne herdáld el az örökségüket!
Ha már büszkék nem lehetnek az ilyen gyerekükre, legalább hadd éljenek!
Most, amikor már saját lábadon kéne élned.
Neked SEMMID nincs, már bocs! Az az Ő pénzük, és ŐK döntik el, kapsz-e belőle akár egy petákot is.
Semmi közöd a vagyonukhoz, el lehet menni dolgozni, nem az övékét beosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!