Ti szoktatok félretenni? Bővebben a leírásban .
Szoktatok-e havi szinten egy bizonyos összeget félretenni , esetleg vezettek valamilyen megtakarítási számlát ?
Havi szinten kb. mekkora összeg az, amit el tudtok tenni, gyűjteni ?
Ezek szerint Magyarorszàg tényleg jobban teljesít..
Idàig azt hittem ügyesek vagyunk, de ezek szerint van még mit tanulnom. Ti mindannyian fizettek az oviért is?
Kettönk bevétele kb 550 ből 50-100 marad, 2 gyerek mellett.
10-es, érdekes amit írsz, 132ezerből 100at félreteszel.... havi 30ezerből hogy lehet élni ?
valamit elírtál szerintem tök részeg vagy most is :D
Pont, hogy sosem vagyok részeg, se piára, se cigire, sem pedig drogokra nem költök!
Számláimra havi 9010Ft-ot fizetek, telefon+internet+víz+kuka+biztosítás, ebben kövi elszámolásnál előreláthatóan lesz 8-10e-es emelkedés az áramfogyasztásom miatt. +++ 18e Ft éves egyházadó és évi 7600Ft házadó.
Mint ahogy írtam disznóvágás volt hétvégén ez kitart egész évben, mivel más húsfélét is eszem pl. nevelek évi 60 húscsirkét és van 10 tojóm +1 kakas szabadtartásban, idén lett 34 kiscsibe is, csak télen etetem őket, 3 évesen meg azok is mennek a fazékba.
Krumplitermésem új rekord 466kg, télen ezt megfőzve etetem a tojókat, kiegészítve kukoricával. A zöldségtermésem tavaly gyatra lett 23kg, idén meg max. 6-7kg lesz, ezt vennem kell ismételten.
Gyümölcsöt venni szoktam (havi 3-4e Ft), bár van 9 fám, de évek óta alig terem.
Tök, cukkini, paprika és paradicsom viszont már most 40kg van a fagyasztóban.
A fűtést, ahogy írtam előrelátóan 2-3 télre előre megveszem és van ideje kiszáradni, így 2,5X-ör kevesebbe kerül!
Szürke vizes rendszerrel öblítem a WC-ét, megfelezve a vízfogyasztásomat.
Napelemem is volt állványos a ház mellett, de valakinek megtetszett és eltulajdonította, így növekedni fognak a számláim!
A csemegekukoricám is leszedte magát, a paprikám is lecsót csinált magából, frissen volt permetezve, jó fosást kívánok a fogyasztójának :)
4e Ft a bérletem, heti kb. 2-er szoktam a munkahelyen ebédért fizetni ez 6e Ft havonta.
Tisztálkodási szereket és mosószert nagy tételes kiszerelésben veszem, több hónapig elég.
A maradékból sajnos csokit szoktam venni, nehezen álom meg, hogy ne egyem, naponta 2 naponta betolok 1 tábla milkát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!