Miért ilyen drága a használt piac?
Jófogáson nézegettem ezt-azt és meglepődve tapasztaltam, hogy a használt termékek ára alig van az újonnan vásárolható termékek alatt. Sőt olyat is láttam, hogy a használt telefon drágább volt, mint a bolti új!!!!
Ez most komoly, hogy nem néz utána az eladó? Vagy mégis mit vár? Nem értem.
most milyen választ vársz erre? aki el akarja adni, az utánanéz, és az alapján árazza be a cuccát. aki meg csak árulni szeretné, az olyan árat ad, amilyet akar, ő baja, ha nem fogja elvinni senki. én szerintem ez nem annyira általános.
sok esetben inkább a vásárlásókkal van baj. valaki mondjuk feltesz egy egyszer használt dolgot, nem vált be neki stb.
új árából mondjuk levesz 5-10%-ot.
ilyenkor a vásárló el kezd azon gondolkozni, hogy minek vegyem meg, ha kicsivel drágábbért bontatlan, újat is kapok.
a vásárlók ilyen helyeken olcsó dolgok után kutatnak, de természetesen az egyszer használt, szinte vadiúj cucc is féláron kéne nekik, mert hát használt...
A Jófogáson nem ismerem a díjazást, de a Vaterán és sok más helyen, akár piacon, azért drágák a holmik, mert sok a háttérköltség (pl. bérleti díj, jutalék, listázási díj, stb).
Mondok egy példát: volt egy vállalkozó, rendszeresen árult mindenféle olcsó, hasznos dolgokat X helyen (egy Művelődési központban) Aztán el-el maradozott, nem nagyon lehetett látni. Amikor egyszer előkerült, megkérdeztem tőle, mi az oka, hogy mostanában nem jön. Elmondta, hogy 4 órára (!) 40 ezer ft a bérleti díj - egyszerűen nem tudja kitermelni olcsó dolgokból.
A Jófogáson meg van, aki nyilván arra játszik, hátha megveszi a "balek" ennyiért is.
Amúgy ezzel nem az eladókat védem, még mielőtt valaki ezt a téves következtetést vonná le, de sajnos ez van.
A múltkor bementem egy használt ruha kereskedésbe (kilós) és elszörnyedve láttam, hogy egy póló - nem márkás - majdnem annyiba került volna, mintha újonnan veszem meg. Pont ilyen furcsán néztem én is, hogy ki a búbánat akar ennyiért venni, amikor ezért kaphatok újat is. De itt azért más a helyzet, mert itt vállalkozó az illető: magasak az adóterhek, a bérleti díj, emelkedett a minimálbér (s vele együtt a vállalkozó terhei).
A megemelt minimálbérrel a saját zsebébe pakolja a pénz.
Vállalkozóként én sem emelnék fizetést, mert csak.
Járulékokat kellene csökkenteni.
Nem a hal áfáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!