Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sportfogadás: Adóköteles...

Sportfogadás: Adóköteles akkor is a nyeremény ha tulajdonképpen, épp hogy csak a multkori veszteségemet nyertem vissza vagy még annyit se? Példa lent

Figyelt kérdés
Tehát multkor Unibeten buktam 50ezer ft-ot. Egy honappal később tegnap vissza nyertem 40ezer ft-ot. Tehát még igyis minusz 10ezerbe vagyok. Kérdés hogy ennek ellenére is kell/kellene a +40ezer után adozni?

2018. jan. 3. 12:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Meg forditva? Ha például elsö nap nyersz 100ezret amit kiutaltatsz és megjön másnap. Majd azt egy az egybe befizeted megint pl Unibetre és elbukod? Akkor meg visszamenöleg egy nappal is kéne adózni a 100ezer után amit gyakorlatilag másnaö visszabuktál?
2018. jan. 4. 18:03
 12/16 anonim ***** válasza:
Indulj el onnan, hogy mit lát a NAV: utalsz a pl OTP Bankból xxbet oldalra 100 forintot. Ezt látja ha akarja. Meg azt is látja, hogy vissza utaltál 200 forintot. Hogy közben te hányszor nyertél, buktál a kutyát nem érdekli.
2018. jan. 4. 22:07
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Világosan le van írva a NAV oldalán, ennyit csak tudsz értelmezni:

"Fontos megjegyezni, hogy ügyletenként (fogadásonként) kell a bevételt és a költséget elszámolni. Ez azt jelenti, hogy például a vesztes fogadások költsége nem számolható el a nyertes fogadások bevételével szemben."

Ha indítasz egy vállalkozást 5 millióból és bebukod az egészet, utána indítasz egy másikat akkor szerinted már nem kell adóznod?

Te kérdezted hogy kell adózni szabályosan, így fogadásonként. De persze a 40 ezret valószínűleg senkit nem fog érdekelni akkor se ha semmit nem adózol.

Vagy a [link] oldalon játszol azután nem kell adóznod.

2018. jan. 4. 22:55
 14/16 anonim ***** válasza:

„Indulj el onnan, hogy mit lát a NAV: utalsz a pl OTP Bankból xxbet oldalra 100 forintot. Ezt látja ha akarja.”

Ezért kell anonimitást biztosító kriptovalutákra átállnia a világnak.

2018. jan. 6. 22:44
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ezért kell anonimitást biztosító kriptovalutákra átállnia a világnak."

Abban egyetértünk, hogy itthon túl van tólva az adózás, de abból fizetik a közvílágítást, tartják fent a közontézményeket stb.

Ha senki nem ad a közösbe, akkor nem közös.

2018. aug. 5. 23:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem csak, hogy túl van tolva, de még le is van nyúlva a java. És pont jó példa a közvilágítás:) Tiborcz...
2018. aug. 6. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!