MI történik ha lejár másodszor is a 3 hónapos munkaidőkeret?
Nem tudom mi a jogszabály, de nekem 2005.dec 1 től 2008 végéig hosszabbítgatták a szerződést mire véglegesítettek.
Először nekem is 3 hónapos volt utána fél éves
A munkaidőkeret az az, hogy nem egyenletesen dolgozol, minden nap ugyanannyit, hanem változó a napi munkaidőd: pl az 1. héten napi 6 órát, utánna néhány nap 4-et, néhány nap 8-at. Az össz óráknak kell meglennie a munkidőkereten belül. Pl a három hónap alatt az 504 órának. A munkaidőkeretet úgy rendeli el, hogy a törvényes pihenőidőnek meg kell lennie, de az órákat úgy osztja el, ahogy a munkáltatónak megfelelő.
Szerintem te a határozott idejű munkaszerződésre gondolsz. Azt nem elrendelik, hanem a munkáltató megköti a munkavállalóval (veled), amit vagy aláírsz, vagy nem; nem kötelezhet az aláírásra.
A határozott idejű munkaszerződések határozatlan idejűvé alakulhatnak. Valóban nem lehet korlátlanul határozott idejű szerződést kötni ugyanazzal a dolgozóval. De nem az határozza meg. hogy egy éven belül hányszor kötik meg. Ha egy éven túl foglalkoztatnak újból és újból kötött határozott idejű szerződésekkel úgy. hogy közben nem telik el munkaviszony nélküli nap (tehát amikor lejár az egyik szerződés, másnaptól már kötik a másikat), akkor határozottá lehet minősíttetni a szerződést, vagy egy esetleges munkaügyi vizsgálatnál az ellenőrző szerv átminősítteti.
Felénk sokan dolgoznak így, határozott idejűvel már évek óta. Nem olyan biztonságos és kedvező, mint a határozatlan idejű, de örülnek, hogy egyáltalán van hol dolgozni. Ha nem tetszik nekik, 3-4 másik ember van, aki jelentkezik a helyükre.
A jogi forumon már érdeklődtem ez ügyben de még nem kaptam választ. nekem viszont sürgősen kéne vmi használható válasz
Tehát igaz h egy évben csak kétszer rendelheti el a munkáltató a 3 hónapos munkaidőkeretet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!