Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzbehajtást hogy lehet...

Pénzbehajtást hogy lehet kivitelezni? A bíróságtól visszajött, hogy végrehajtható. Részletek lent.

Figyelt kérdés
Tehát: pénzbeli követelésem volt valaki felé. Viszonylag egyszerű közjegyzői eljárásban bírálták ezt el, és mivel az adós nem élt ellentmondással (át sem vette az értesítést), ezt megnyertem. A bíróságtól megérkezett a végzés, hogy végrehajtható. Magánszemély az adós és én is. De most hogyan tovább? Nem találok erre vonatkozó forrásokat, hogy kell konkrétan megvalósítani ezt? Egy újabb beadvány, kérés a bbíróság felé, hogy TÉNYLEG kérem a végrehajtást, vonják le a munkabéréből, adok egy számlaszámot stb. Vagy nekem kell felkeresni egy végrehajtó céget? Köszönöm.
2017. dec. 20. 08:57
 1/1 anonim ***** válasza:
Végrehajtást kell kérni, annál a közjegyzőnél, ahol beadtad ( mondjuk egy x-el ezt már eddig is megtehetted volna az FMH-ba) , újabb 1% illeték, de minimum 5.000 Ft, az alapján a kijelölt területileg illetékes végrehajtótól kapsz majd egy jegyzőkönyvet s adategyeztetőt , ott lesz leírva az is a határozat után, hogy mennyi munkadíjat kell még befizetned hozzá.
2017. dec. 20. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!