Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nevelik bele az emberekb...

Miért nevelik bele az emberekbe hogy a szegénység valami csodálatos nemes dolog és milyen tisztességes csórónak lenni?

Figyelt kérdés

Én nem értek egyet ezzel, szerintem a szegénységben nincs semmi jó.

Mi a jó abban amikor azt se tudod hó végén egyáltalán marad e pénzed enni, amikor rettegsz a váratlan kiadásoktól...amikor nincs semmid...nem tudsz alapozni semmire...

Szerintem a gazdagságnak kéne a mintának lennie, a szép tágas ingatlanoknak, a finomságoknak, az anyagi gondtlanságnak.

A pénz nem old meg önmagában semmit, de szinte minden gondunkon tud valamennyit segíteni.

Tehát engem a tőkés életforma vonz és nem a szegénység.Tudom hogy Magyarországon automatikusan bűnözőnek nézik a gazdagokat, de egy normális világban igenis a jólét a mintha és nem az éhkopp.

Miért a szegénység a minta?

2017. dec. 18. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

Osztom 10-s.

Azt meg se merem kérdezni mi a végzettsége?

Tudom a választ valami kamu büfészak mert valahova menni kellett tanulni vagy még érettségi sincs ott.

Nyelveket beszél-e?Még magyarul se szerintem.

De elvárja a 1,8,9-es,hogy mert a világra jött kapjon nettó egy millát havonta természetesen otthon tespedve és bekopogtatnak,hogy meghozták a pénzt plusz egy S8-at meg két nagycsöcsű csajt váltott műszakba csak,hogy jól érezze magát.

Az ilyen meg is érdemli a sorsát.

Nem baj szídjad 9-es csak a sikeres embereket,nehogy tegyél azért,hogy te is az legyél,rinyálj és lázadj te vagy a nap hőse,célt is elérsz vele.

2017. dec. 18. 15:31
 12/15 anonim ***** válasza:
77%

"Miért nevelik bele az emberekbe hogy a szegénység valami csodálatos nemes dolog és milyen tisztességes csórónak lenni?"

Ki a f... nevelne ilyen hülyeséget bele bárkibe is?! :O

Ez egy b.s.!

Senki nem úgy indul neki az életnek, hogy ő márpedig csöves lesz és sokan vannak, akik hiába küzdenek a feljebbjutásért, de valamiért sosem jön össze nekik.

Gratula a programozóknak, akik most tejben-vajban fürdenek, akik megdolgoztak és sikeresek lettek azért, hogy aztán fentről fikázzák a lúzereket - miközben naponta szétkk. a lelküket más-más k.vával és a hatalmas keresetükből eszük ágában sincs sem családot alapítani sem segíteni, sem megérteni, sem együttérezni, sem emberséget tanúsítani azokkal szemben, akinek nem jött be az élet, az elesettekkel, a nyomorultakkal, a betegekkel, az árvákkal stb, akiknek esetleg nem adatottak meg a feltételek vagy nem programozónak születtek.

Valakinek az alja munkát is el kell végeznie, de azért rabszolga bérnél illene az audisoknak egy picivel emberségesebb bért produkálniuk nekik....

Miért nem elég 1 audi, miért kell még 10 a garázsba?

És miért kell egy főre a 200nm-es villa?

Miért van az, hogy a világ lakosságának töredéke uralkodik és azt sem tudja, hogy milyen kokóra szívja a pénzét, míg a többség nyomorog és egy tál rizsért robotol akár gyerekmunkásként 12-16 órákat???!!!

Senki nem érzi ezt igazságtalannak??!!

Igen, aki nem programozó, vagy valamilyen magasan kvalifikált szakember, de mégis gazdag, az jó eséllyel nem tisztességes úton szerzi a pénzt vagy örökölt ingatlanok bérbeadásából, rokonságból szerzett panziójának, vállalkozásának üzemeltetéséből éldegél jól.

A legelső válaszoló nagyon szépen megfogalmazta a dolgokat, de hát itt a széplelkek kisebbségben vannak sajnos, így amíg ez a világ van, addig azok, akik nem képesek törtetni, másokat eltaposni, kizsákmányolni, lenézni sosem rúghatnak labdába.

És vannak sokan olyanok, akik nem is vágynak sok pénzre, luxuscicákra, audira, külföldi nyaralásra, hanem csak egy normális életre, ahol jut idő a családra, pénz egy saját kis lakásra, egy használt autóra és arra, hogy szeretetben, tisztességben felneveljék a gyerekeiket.

Tehát a szegénység nem minta, hanem sajnos többnyire beleszületik az ember.

A semmiből nagyon nehéz pénzt csinálni és respect azoknak, akik tisztességes úton is meg tudtak gazdagodni, de nem ez a jellemző sajnos!

2017. dec. 18. 15:34
 13/15 anonim ***** válasza:
30%

"Gratula a programozóknak, akik most tejben-vajban fürdenek, akik megdolgoztak és sikeresek lettek azért, hogy aztán fentről fikázzák a lúzereket - miközben naponta szétkk. a lelküket más-más k.vával és a hatalmas keresetükből eszük ágában sincs sem családot alapítani sem segíteni, sem megérteni, sem együttérezni, sem emberséget tanúsítani azokkal szemben, akinek nem jött be az élet, az elesettekkel, a nyomorultakkal, a betegekkel, az árvákkal stb, akiknek esetleg nem adatottak meg a feltételek vagy nem programozónak születtek."

Miért kellene családot alapítsak?

Ez kötelező dolog?Nem is tudtam.

Mit kellene megértsek?Mit segítsek?

Te azt várod a pénzem adjam oda csak úgy?Vagy mit szeretnél?

Én is szenvedtem sokat hidd el,sokszor kikészültem egyetemen mert suli mellett dolgoztam megállás nélkül,volt,hogy szívroham gyanúval kórházba akartak vinni munkahelyemről annó.

Rengeteget tanultam és tanulok a mai napig szombatomat konkrétan telibevaertem egy évig mert továbbképzésre járok és 6 órát este 21-ig.

"Valakinek az alja munkát is el kell végeznie, de azért rabszolga bérnél illene az audisoknak egy picivel emberségesebb bért produkálniuk nekik...."

Ez a piacgazdaság mert a nyereségből kell kifizetni minket mérnököket és a vezetőket ami sokat elvisz EZ VAN.

Ha a melós többet kap akkor mindenkinek emelni kell a fizuját azonnal.Mert nyilván ha most nekik emelnének a mérnöktől meg a vezetőtől csípnék le,ami azt eredményezné,hogy a kolléga elmegy másik céghez ahol többet fizetnek,és a cég besz.pja.

Érted?

"Miért nem elég 1 audi, miért kell még 10 a garázsba?

És miért kell egy főre a 200nm-es villa? "

Nem a te dolgod semmi közöd hozzá.Neki kell pont.

Occupy your own fucking business - ezt az angolok mondják.

Saját dolgoddal törődj,hogy neked legyen,ne a máséra irigykedj mert azzal nem leszel előrébb.

"Miért van az, hogy a világ lakosságának töredéke uralkodik és azt sem tudja, hogy milyen kokóra szívja a pénzét, míg a többség nyomorog és egy tál rizsért robotol akár gyerekmunkásként 12-16 órákat???!!!

Senki nem érzi ezt igazságtalannak??!! "

Ez van kész,lapozzunk.Azzal foglalkozz,hogy te ne robotolj és neked legyen.

Mi vagy te Máltai szeretet szolgálat?Felcsaptál önkéntesnek?

Menj el önkéntesnek akkor és ennyi.

"Igen, aki nem programozó, vagy valamilyen magasan kvalifikált szakember, de mégis gazdag, az jó eséllyel nem tisztességes úton szerzi a pénzt vagy örökölt ingatlanok bérbeadásából, rokonságból szerzett panziójának, vállalkozásának üzemeltetéséből éldegél jól."

Ez se igaz,ha itt tartunk.

Ez kb. ,,minden csinos szőke lány hülye" ugyanaz a sztereotípia.

"A legelső válaszoló nagyon szépen megfogalmazta a dolgokat, de hát itt a széplelkek kisebbségben vannak sajnos, így amíg ez a világ van, addig azok, akik nem képesek törtetni, másokat eltaposni, kizsákmányolni, lenézni sosem rúghatnak labdába."

Kollégáim senkit nem taposnak el,vezetőim sem.

Mégis most kap valamelyik zsírúj BMW-t.

Mondjuk tanulni kellene vagy valami szakma.

Egy melósnak nem fognak adni többet,fel tudjátok fogni.

Nem fog többet kapni és kész.

Piacgazdaság van és kapitalizmus.

2017. dec. 18. 16:23
 14/15 anonim ***** válasza:
A szegénységnek is és a gazdagságnak is megvan az előnye, hátránya. Az a hasznos, ha mindkettőt megtapasztalod.
2018. aug. 29. 17:02
 15/15 anonim ***** válasza:
szerintem nem nevelik bele, én ilyennel még nem találkoztam, maximum ez lehetséges, hgoy valami esetlegesen nem pontosan értelmezett vallási ideológia.
2021. dec. 5. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!