Neked, illetve a családodnak meg van a 6 havi vésztartalék?
Nekem annyival szerencsem van ,hogy örököltem egy kis garzont ,amit kiadtam.
Öszeköltöztünk a páromhoz ,saját háza van. Van egy 4éves lányom ,az ővé 16(velünk él).
Jól keres ,de sokat is melozik.
Én két honapja kezdtem el kint dolgozni és énis jól keresek. Elég sokat félre tudok es tud rakni.
En még igyis kiszámolom ,feljegyzem a kiadásokat.
Mi célt szolgál ez a 6 havi vésztartalék?
Amúgy nincs, még 1 havi sem, örülünk, ha a rezsit, albérletet kifizetjük és utána még marad ennivalóra és a gyerekekre :(
Igen, megvan. De ez egy örökölt ingatlanrész eladásából.
A házunk hitelét tavasszal letudjuk, dolgozunk mindketten, kocsijaink vannak, biztosítást fizetünk mindenre.
22 éves vagyok, alkoholista szülő mellett.
Fizetek számlát, gyakran az egész családra én veszem az ennivalót is, fenntartok egy kocsit, és szórakozni is eljárok.
Havi 50-et tudok/próbálok félretenni, 3 hónapja dolgozom, jelenleg 110 ezrem van, de hónap végére mindig felélek egy tízest a tartalékból, amit általában megpróbálok visszatenni a következő hónapban.
Ha lenne gyerekem, vagy teljesen önállóan kéne élnem akkor ez lehetetlen lenne, pedig nem keresek rosszul, főleg az átlaghoz képest nem.
Attól függ, honnan nézzük. Igen, megvan a számlámon az a pénz, amiből nemhogy 6 hónapig, de másfél évig is meg tudnánk élni, ha mindketten elvesztenénk a munkánkat. Ugyanakkor viszont albérletben lakunk, és sokkal kisebb a vagyonunk mint egy olyan házaspárnak, akik saját ingatlanban laknak.
Gondolom a válaszolók között is vannak olyanok, akik azt írják, hogy nincs semmi vésztartalékuk, miközben saját házban/lakásban élnek. Az pedig sokkal többet ér, mint a mi 1 évi vésztartalékunk.
Meg van. Én egy időben írtam a kiadásokat, most nem,de lehet visszatérek rá,mert szeretem tudni, mire megy el a pénz. Ezen kívül nekünk is a meghatározott összeget rakunk félre havonta -dolog jön be. Nekem van annyi önuralmam, hogy csak simán azt a bizonyos összeget nem veszem le a számláról, így hónap végén ott a "félretett" pénz,ha így nem menne,akkor minden hónap elején utalnánk a megtakarításhoz.
Nekem /nekünk biztonságot ad, hogy ha bármi lenne, van mihez nyúlni.
"Mi célt szolgál ez a 6 havi vésztartalék?"
Vésztartalékot jelent, ha megszűnik a munkahely, ha elveszítjük a munkánkat/megélhetésünket. Akár betegség vagy bármilyen más okból. Legrosszabb esetben halálesetnél, a temetésre stb. Általában ennyi hónap kell, ahhoz, hogy az ember talpra álljon, anélkül, hogy anyagilag tönkremenne. Havi megélhetési költségek szorozva hattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!