Ellopták a pénzt a bankkártyáról. Mit csináljak?
Tegnap este édesanyám sírva jött haza hogy a bankkártyájáról leemeltek 3 millió forintot. (ennyi volt rajta)
Kiderült hogy Svájcban költötte el valaki repülő jegyekre. Már tettünk feljelentést. Valamikor láthatjuk még ezt a pénzt vagy már elúszott?
# 7, # 11
És szerinted melyik idióta vesz a saját nevére repülőjegyet lopott kártyaadatokkal? A rendőrség munkáját igencsak megkönnyítené, mivel az első dolog lesz feltárni a vásárlás részleteit, és ott egy név elég fontos információ a nyomozáshoz.
"#8 A "bökkenő" az, hogy ez teljes mértékben irreleváns. A releváns részét pedig már leírtam."
:-)))
Akkor segítek: mindegy milyen néven veszi meg a jegyet, a saját nevére kell vennie, különben semmit sem ér vele. Ez pedig egyenlő a lebukással.
Normális esetben nem ragoznám, de látom mentális deficittel küzdesz, ezért megpróbálom szájba rágni.
Mindegy milyen néven, kinek a nevére rendeli a lopott kártyával, csak a saját nevén veheti igénybe.
Még mindig kell magyaráznom? :-)
"Mindegy milyen néven, kinek a nevére rendeli a lopott kártyával, csak a saját nevén veheti igénybe. "
Kivéve ha módosítható jegyet vett...
"Kivéve ha módosítható jegyet vett..."
Mert a módosított adatokat nem adja ki a légitársaság?
Látom még mindig nem érted a lényeget - a kérdező szempontjából ez (és most tagolni fogom hogy könnnyebben emészthető legyen) IR-RE-LE-VÁNS.
Persze, lebukik könnyen, de szerinted (már ha a történet igaz, amit én sem hiszek) ez mennyiben vigasztalja a kérdezőt, és mikor jutna a pénzéhez? Soha.
Én a témához nem tudok hozzászólni, csak kérdezek nálam járatosabbaktól: a napi vásárláso limit az online vásárlásokra is vonatkozik?
Illetve úgy hiszem (nem biztos, hogy jól tudom) hogy az átutalásra nem vonatkozik semmilyen limit. Nem jól tudom?
Nos, közben egy dolog mégiscsak megütötte a szememet a témával kapcsolatban:
"Kiderült hogy Svájcban költötte el valaki repülő jegyekre."
Mégis hogyan, honnan derült ki? Volt a bankjában? A bank elmondta ezt? Vagy a rendőrségen?
"Illetve úgy hiszem (nem biztos, hogy jól tudom) hogy az átutalásra nem vonatkozik semmilyen limit. Nem jól tudom? "
Jól tudod.
Két féle limit van: napi Kp. felvételi és vásárlási. A banki átutalásoknak nincs limitje.
"Mert a módosított adatokat nem adja ki a légitársaság?"
De igen, csakhogy annak már lehet köze nincs ahhoz, aki a kártyaadatokkal visszaélt...
""Mert a módosított adatokat nem adja ki a légitársaság?"
De igen, csakhogy annak már lehet köze nincs ahhoz, aki a kártyaadatokkal visszaélt..."
:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!