Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bírósági végrehajtásnál,...

Bírósági végrehajtásnál, mennyi idö az amíg a lakást, autót elárvereznek? Érdemes megvárni, vagy jobb ha fizet az adós, és azt fogadjuk el?

Figyelt kérdés
Betöréses lopásból a kárunk nem térült vissza,viszont zár alá vették az ingatlanjukat, autójukat!Mivel megvolt a másodfoku tárgyalás, ideáig semmit nem fizettek vissza. Most, hogy már a bírósági végrehajtónál lessz a napokban az ügy, rendezni szeretnék!
2017. dec. 10. 11:44
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Végül is a lényeget leirtam, nagyon nem részleteztem ki a dolgot, mert az a lényeg! Ami biztos, hogy egyetemleges a kártéritésük! Ezzel már tisztába vagyok! Kérdeztem két ügyvédet is, egyik ugyanazt mondja, amit te írtál! Hogy attól még nem fogják levenni a zárt a dolgairól, (aki fizet egy harmadot)mert a teljes kár nincsen megfizetve!Ilyet nem is írhat az ügyvédje! A másik pedig azt mondta, ha amelyik egy részt fizet, akkor igen, lemondhatunk hogy további követelésünk nincs felé, hanem a másiktól tudjuk a fent maradó tartozást behajtani!Hát ha tudnám, most melyik igaz? Hamarosan ugyis kiderül, de azért jó lenne tudni elöre, hogy hogyan döntsünk.
2017. dec. 22. 20:42
 22/26 anonim ***** válasza:

"A másik pedig azt mondta, ha amelyik egy részt fizet, akkor igen, lemondhatunk hogy további követelésünk nincs felé, hanem a másiktól tudjuk a fent maradó tartozást behajtani!"

Itt a lényeg: LEMONDHATUNK...!

Tehát ez egy választási lehetőség részetekről, nem pedig kötelező jelleggel bír.

Vagyis mindkét ügyvéd igazat mondott, csak a lényeget nem tudtad megfogni benne. :)

Ha nem mondasz le a további követelésedről, tehát nem írod alá az ügyvéd által szerkesztett, erre vonatkozó iratot, akkor tovább folyik az ellen is a végrehajtási eljárás, akinek az ügyvédje ezt szeretné Veled aláírattatni.

Persze ezt már csak akkor közöld, ha készpénzben megkaptad a beígért összeget. :) :)

Vagyis alap, hogy nem írunk alá semmit, ami:

- az érdekünkkel ellentétes,

- ami miatt hátrány érhet bennünket,

- amit nem olvastunk el figyelmesen,

- amivel nem értünk egyet,

- vagy amit nem tudunk értelmezni.

2017. dec. 23. 03:53
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Értem én, amit írsz, de valóságban mégsem olyan egyszerü! Végül is az egyik elkövetönek azért "fifikás" az ügyvédje! Ugy értem, ö sajnos ezekre a "mocskos" emberekre van specialiálódva, csak az ilyenekete képviseli!Tehát, ha mi elfogadjuk az egyik elkövetö 1/3 ad részét, hogy rendezi, cserében ő azt kéri, mondjunk le xy.nak, hogy vegyék le a zárat a dolgairól.(ingatlan, autó).Ami természetesen a teljes kár nincsen megtéritve, hanem foglalják a többit a másik jómadártól, azaz a fentmaradó többi tartozást! Csak akkor xy.meg jót röhög magában, hogy betörtem két családi házba is, ezek meg meghagyják nekem a házamat, autómat, mert megelégszenek egy kisebb összeggel is a részéröl! Ugye, jól értelmezem? Nagy valószínüséggel nem fogadunk el egy csekély összeget, hanem hagy menjen a végrehajtó, és egyben kapjuk vissza a pénzt, meg a további rongálási kárt, ügyvédi költséget, kamatot! Jól gondolom?
2017. dec. 30. 07:50
 24/26 anonim ***** válasza:

Nem kell ezen annyit kínlódni... :)

Ha csak úgy fizet, hogy alá kell írnod valamit, ami számodra hátrányos, akkor természetes, hogy nem írod alá, ő meg cserébe logikus, hogy nem fizet. Megy tovább a végrehajtás mindegyik adósra és a teljes vagyonukra.

Az ő ügyvédjének az a dolga, hogy minél jobban kihozza ügyfelét a dologból. Ha megajánl valamit, azzal még nem követ el törvénytelenséget. Dönthetsz, hogy vagy elfogadod, vagy sem. Amit most ajánlani akar, az Neked hosszú távon hátrányos. Ennyi.

2017. dec. 31. 06:14
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon jól megfogalmazod! Nem tudom milyen területen dolgozol, de nagyon érted, amit szeretnék tudni! Sajnos még nem voltunk ilyen helyzetben, de nem is szeretnénk ujra átélni, de senkinek sem kívánom! Ezért vagyok ilyen tanácstalan! De ami a lényeg, én is inkább a felé hajlok, hogy az 1/3 ad nem húz ki a sárból! Egybe vitték el, egybe adják vissza!!!!Megérzésem szerint, az lenne a fer, ha nem fizetik vissza az egészet, igenis menjen rá a háza, telke, kocsija, ami fedezi a két család kárát! Ök sem szégyelltek betörni mind a két helyre, most nekem ugy jön le, barátom, huzzatok ki a szarból!!!Ne vegyék el a házamat!De.....cserébe csak egy részt szeretnék vissza fizetni!!Mi csak a mienket kérjük vissza, nem az övékét vesszük el! Azt hiszem értem, mi az amit leirsz nekem, hogy lenne észszerű dönteni!
2017. dec. 31. 15:14
 26/26 A kérdező kommentje:
Ja!!!És természetesen egyiknek sem volt esze ágában megtériteni a kárt, csak amikor kiment nekik a levél, hogy zár alá vettek ezt meg ezt! (lakás, ház, autó, telek)Ugye?! Hogy fáj az ha az övékét veszik el!!De sajnos nem tanulnak az ilyen emberek ebböl sem, mert sajnos ez az életük, ebböl élnek!
2017. dec. 31. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!