Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bírósági végrehajtásnál,...

Bírósági végrehajtásnál, mennyi idö az amíg a lakást, autót elárvereznek? Érdemes megvárni, vagy jobb ha fizet az adós, és azt fogadjuk el?

Figyelt kérdés
Betöréses lopásból a kárunk nem térült vissza,viszont zár alá vették az ingatlanjukat, autójukat!Mivel megvolt a másodfoku tárgyalás, ideáig semmit nem fizettek vissza. Most, hogy már a bírósági végrehajtónál lessz a napokban az ügy, rendezni szeretnék!
2017. dec. 10. 11:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Az ingóságok és az autó viszonylag gyorsan elszoktak menni, a lakás már nehezebb ügy, mert sok függ attól, hogy hol található.
2017. dec. 10. 13:54
 12/26 anonim ***** válasza:

"Vagy vannak ilyen hiénák, akik lecsapnak az olcsó lakás, ház autóra?"

Attól függ mi a minimálár. De akár még Te magad is lehetsz "hiéna", ha a tartozás fejében elviszed ezeket.

Én alapból ugy szűrők, hogy településre és 1/1-re féláras minimálárral.

Egyéb esetben én hagynám kifutni a dolgot.Ingatlan esetében viszont kérdés van e másik ingatlana? Ez amit foglaltak 1/1-es tulajdona-e? Mert ha nincs akkor 80% alá nem mehet a vételár minimálára sem.úgy nem lesz rá sok érdeklődő mert kpval 20%-ot akár normál adásvétel esetén is lealkudna aki venni akar.

Ha rész tulajdon, akkor megint csak kicsi az esélye.

Ha több ingatlana is van féláron már sanszos hogy elviszik. De úgy is fedezné a végrehajtási ktgel együtt a kárt ? Autó meg így is rengeteg van ,különböző állapotban töredék áron. Attól sokat nem várnék.

2017. dec. 10. 21:01
 13/26 A kérdező kommentje:
Nekünk biztos, hogy nem kell a háza, lakása, mégha olcsó is! Nekünk a pénz kell vissza, amit elloptak! 1/1 es mindkettönek az ingatlanja! Bár az egyiknek kevés hitel tartozás még van rajta, a másiknak nincsen. Viszont van még föld, szántó, zártkert! Több minden lett zár alá véve, tehát ha elárverezik, vigan vissza jön, nincs szükség mindet eladni, csak fedezet miatt! Azt nem tudjuk, fogadjuk el azt a kis hányadot az egyiktöl, a másik meg "rendezi" a többi tartozást, árverés utján, vagy mnejen végig már a folyamat! Igazából, akinek van egy háza, akkor azt bukná, az eddig befizetett hitelével együtt! Mivel volt olyan aljas, hogy betörtek hozzánk, én is az lennék, vegyék el az övét is!Attól én csak a sajátomat kérem vissza! De mivel a pénzt egybe vitték el, nem tudom mit kell itt negyedelni!!Lényeg a lényeg, aki volt hasonló cipöben, mit javasol? Hogy érdemes dönteni?Elfogadni egy részét, vagy hagyni, hagy árverezzék el, amilyük van, csak kérdés, ez lehet évek is??
2017. dec. 11. 09:32
 14/26 anonim ***** válasza:

Az egyetemleges felelősségnek az a lényege, hogy mindegy, melyik adóstól hajtják be a teljes összeget.

Ha a 4 közül csak 1-nek van annyi vagyona, ami a teljes összeget fedezné, akkor a másik 3 "megúszta".

Egyetemleges esetén nincs olyan, hogy 1/4-ét kell megfizetnie és letudta a tartozást. Bárkitől behajtható a teljes összeg.

Ha nem egyetemleges a felelősség, akkor fizeti mindenki a saját részét. Ha csak 1 tud fizetni, akkor a 3/4-e nem térül meg soha.

Most akkor egyetemleges vagy sem?

Én a helyedben minden pénzt "befogadnék", és ha nem fedezi a tartozást teljes egészében, akkor ne sajnáld a vagyonuk elvesztését. Ugyan miért is sajnálnád?

Ha az adós fizet, fogadd el, ha nem elég a teljes tartozásra, úgyis ugrik a háza is (egyetemleges esetén).

2017. dec. 12. 05:44
 15/26 A kérdező kommentje:
Igen, egyetemleges, akinek van, az fizet! Mindegy, hogy kettönek nincs mit behajtani! Majd ők egymás között lerendezik, ez nem is az én gondom!Nekem csak az, amit elloptak vissza kapjuk!De amelyik rendezni akarja az 1/4 ed részét, ő cserébe kéri a zár levételét, hogy tölle akkor ne foglaljanak!Ne legyen követelésünk. Vagy attól akkor nem kerül le a zár alá vétel? de ugye az korántsem fedezi az ellopott összeget! Arra ott a másik, majd az fizeti a többit! de a legaljasabb az 1/4 ed részes volt, ő volt a felbujtó is!Ugyan, dehogy sajnálom! Én az enyémet kérem vissza, nem az övét veszem el!!!Tehát ha fizet az egyik 1/4 ed részt kp.ban, akkor attól még nem kerül le a zár a házáról? Szerintem igen, mert ügyvédnél kell letennie. És akkor a másik fizeti a fentmaradt tartozást!
2017. dec. 12. 08:41
 16/26 anonim ***** válasza:

"De amelyik rendezni akarja az 1/4 ed részét, ő cserébe kéri a zár levételét, hogy tölle akkor ne foglaljanak!Ne legyen követelésünk. Vagy attól akkor nem kerül le a zár alá vétel?"

Ha egyetemleges, akkor - ahogy már tudjuk - az összes tartozás akár egy adóson is behajtható. Ha csak a negyedét fizeti ki, de van vagyon, akkor arra folytatódik a végrehajtás. Tehát szerintem nem "oldják" fel az ingatlant és semmilyen más vagyont, ha nem biztosított a további megtérülés azok nélkül. Egyébként mi értelme lenne annak, hogy EGYETEMLEGESen kötelezettek?

2017. dec. 13. 04:49
 17/26 A kérdező kommentje:
Tehát akkor értsem ugy, hogy aki fizeti az egy negyedét,kp,ban, attól marad a zár az ingatlanán? De az ügyvédje ir egy papirt, hogy ennyi összeget átvettünk xy.tól, és nincs további követelésünk felé. És akkor marad a zár a másik emberke ingatlanán. Vagy nem igy van? Végül is a teljes kár nincsen annyival(1/4 rész)megtéritve, de van még egy emberke, akinek rajta marad a zár!
2017. dec. 16. 08:46
 18/26 anonim ***** válasza:

" De az ügyvédje ir egy papirt, hogy ennyi összeget átvettünk xy.tól, és nincs további követelésünk felé"

Végrehajtás esetén van egy bírósági döntés, melynek a rendezését a végrehajtó hatáskörébe rendeli a bíróság.

Ha egyetemlegesen többen felelősek egy tartozás megfizetéséért, olyan nincs, hogy az ügyvéd ír egy papírt, hogy nincs további követelésed az egyik adóssal szemben.

Addig folytatódik a végrehajtás, és a vagyontárgyak értékesítése, míg a teljes tartozás meg nem térül, vagy "elfogynak" az értékesíthető vagyonok. Ez bármelyik adós esetén így van.

Tehát utoljára: Az egyetemleges felelősség lényege, hogy a teljes összeg bármelyik adóson behajtható. Ha csak egyiken lehet behajtani a teljes összeget, az a lőtéri kutyát nem érdekli. Ettől egyetemleges.

2017. dec. 18. 05:03
 19/26 A kérdező kommentje:
Hát ha ez így van, akkor az nagyon nagyon szuper lenne! De akkor mi érdeke van ebböl az egyik adósnak, hogy fizet x.összeget, és marad a zár az ingatlanján? Ezt az ő ügyvédje nem tudja? Mert neki azt mondja az ügyvédje, hogy akkor írunk egy papirt, hogy nincs további követelséünk! Én értem mit jelent az egyetemleges, ezzel tisztában vagyok, csak akkor a lényeget nem értem, ha marad a zár! Remélem így van, mert az akkor nekünk nagyon jó! Fizet is, meg elárverezik a házát is! Amit megérdemel, mert cseppet sem tudom sajnálni, aki abból él, hogy másokhoz betör, és meglopja!
2017. dec. 18. 10:18
 20/26 anonim ***** válasza:

Nézd, én az üggyel kapcsolatos iratokat nem láttam, arra támaszkodhatok, amit Te leírsz.

Valamint azt tudom, hogy mit jelent az: EGYETEMLEGESEN FELELŐSEK egy tartozásért, kárért. Az pedig azt jelenti, amit leírtunk.

Ha mégsem az történne, akkor vagy rosszul informálsz bennünket, vagy valamilyen információt nem osztasz meg velünk, ami nagyon fontos lenne. Nem biztos, hogy azért, mert nem akarod, az is lehet, hogy vagy nem tudod értelmezni az ügy iratait (amit én sokszor nem is csodálok), vagy félreérted azt.

Azért, hogy biztosan megnyugodjál, kérdezd meg magát a végrehajtót, vagy egy ügyvédet, de az ne az adós ügyvédje legyen. :)

2017. dec. 19. 05:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!