Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik az e-bayről...

Mi történik az e-bayről rendelt termékkel ha nem veszem át?

Figyelt kérdés
November közepén rendeltem kínából egy Lego replikát melyet a megrendelésem után pár nappal törölt az ebay. (Az eladó továbbra is hirdet azóta is, elérhető.) Azt írták ebayről, hogy nem vagyok köteles fizetni, mert valamit megsértett a hirdetés, de ha már fizettem akkor sincs baj, várjak a csomagomra. Dec. 5.-én le is járt a becsült szállítási határidő, ezért írtam az eladónak egy request-ben, hogy oké, egyelőre várok még egy hetet. Az eladó válaszolt is, hogy köszöni, és várjak, mert jönni fog! Ma december 09.-e van. A csomi sehol, közben neten találtam itthon is eredeti lego-t, pár ezressel drágábban ugyan, de ezt még kifizetném érte. Most előállt az a helyzet, hogy az ebay visszaadná a pénzem, de ha pár ezrest még ráfizetnék, akkor már itt is meg tudnám venni és tuti lenne, hogy így karácsonyra is oda tudnám ajándékozni. A kérdésem az, ha most visszakérem a pénzem és megveszem itt Magyarországon a terméket, akkor ha közben mégis megjön a másik is de nem veszem át, akkor mi történik a csomaggal? Visszaviszi a posta kínába, saját költségén? Nem akarok kitolni az eladóval, de így 9.-e környékén már elég bizonytalan vagyok, hogy egyáltalán kapok-e valamit, itt meg most akciós. Kettőt pedig nem szeretnék belőle megtartani. :)

2017. dec. 9. 15:34
 1/7 anonim ***** válasza:
62%

Kérd vissza az ebayes fazontól a pénzt.

Követett az ebayes csomag? Ha nem, akkor átveszed, ő meg így járt, vissza tuti nem kéri.

Nekem elgalábbis egyszer ez volt. Nem jött meg, vártam +2 hetet, utána refund. Rá 1-2 hónappal megjött a csomag. Írtam neki, h megjött, kifizetném, és visszaírta, h a cég ajándéka...

Hacsak nem magán eladó akkor a többségének ez nem tétel.

2017. dec. 9. 15:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Követett a csomag, de china post... = természetesen semmi nem látszik, hogy hol tart éppen a csomagom. Az hogy most visszakérjem a pénzem jogosnak érzem, hiszen nem kaptam semmit, de van bennem annyi becsület, hogy kifizetném ha tényleg megjönne, csak ha közben meg már megveszem itthon, akkor kétszer nem akarok érte fizetni. Ezért gondoltam nem veszem át és akkor elvileg visszamegy a feladónak. De lehet, hogy nem jól gondolkodom, meg persze így "szegény" magyar postával tolnék ki.
2017. dec. 9. 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne érdekeljen ez nekik nem pénz főleg kínai eladónak ugyebár ők nagy tételben vesznek. Az ebay is azt írja hogy nem vagy köteles kifizetni ráadásul még késik is. Vedd át és ne fizesd ki.
2017. dec. 9. 16:04
 4/7 A kérdező kommentje:

oké, köszönöm a hsz-eket! :)

Még egy kis off topic:

Két-három éve rendelgetek e-bay-ről, én is megéltem már ezt azt. Most legújabban rendeltem egy 480 gigás ssd tárolót 14e-ért, egy olyan olasz eladótól, akinek ez volt az első eladása. (Na jó, második, mert még egy user vett tőle egy ugyan ilyet.) Megrendeltem, majd másnapra az ebay ugyan így törölte az ő termékét mint az előzőekben írt felhasználóét, csak ez esetben a felhasználót is törölte a termékével együtt. Annak a határideje január 15 lesz. Kíváncsi leszek kapok-e ott is valamit, de az ebay elvileg ott is garantálja a visszafizetést, ezért voltam/vagyok bátor és bizakodó.

2017. dec. 9. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:
3 napot még egész nyugodtan várhatsz, az már nem oszt-nem szoroz, ha nincs ott 12.én, kérd vissza a pénzt nyugodtan és vedd meg az eredetit.
2017. dec. 9. 18:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Így lesz! Köszönöm! Keddig várok, utána meg ha véletlenül mégis megjönne, akkor meghirdetem vaterán vagy jófogáson.
2017. dec. 9. 19:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Van millió és egy facebook-os adok-veszek csoport, vaterán jutalékot kell utána fizetni.
2017. dec. 9. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!