Ha Nyugaton elvileg mindenki tele van pénzzel, sok kint dolgozó magyarnak hogyhogy csak ilyen rozoga 15-20 éves autója van?
Az ilyen autók 1-2 ezer euróba kerülnek, ilyen autókat még egy borsodi gyári munkás is tud venni magának ha spórol egy ideig.
Tehát hol a mesés gazdagság amivel televágják a magyar internetet a Nyugaton élő magyarok?
Miért kéne jobb legyen, ha nincs rá szükség?
Bár én "csak" idehaza dolgozom, havi nettó 800.000-1.000.000 között keresek mégis egy 12 éves autóm van.
Szeretem a modern kütyüket, van is kismillió, amire épp igényem van, megveszem. Kocsira nincs nagyobbra igényem.
Aki ez alapján ítél meg, annak a véleménye amúgy sem számítana semmit sem, nem hinném, hogy az ő "csodálatára" vágynék.
Balázs, ahogy legtöbben írják, előbbre való a hitelmentes ingatlan, utána a befektetések, amik bevételt termelnek akkor is, ha megszűnik a havi 1500-2000 euro fizetés, ( ne adj isten vendéglátásban , idegenforgalomban ez ugye teljes egészében megmaradó havi összeg a teljes ellátás mellett)
Így alakul ki, az hogy lehet az embernek ingatlana, van hol laknia, emellett van miket kiadni bérbe ( lakások, üzlethelyiség ) van mit ügyvezetni, válllakozás irodákkal, illetve üzletvezetni , több saját üzlettel, és vezetni is egy 17 éves 1,4-es 400.000 Ft alatti autót, - aminek a költsége, meg épp az előzőekben leírt és- még a kocsi előtt megvalósított vállalkozói tevékenység keretében számolható el, nem pedig ahogy a kérdésedben írod egy fizetésből kellene fenntartani, mert nyilván úgy csak pénznyelő lenne, bármilyen autó.
Ingatlanok kapcsán, meg ugye nem születnének heti szintű kérdések a hogy kehet egy fizetésből fenntartani albérletet, meg ha már két éve túl léptél volna a streetfood elméleteden és meg is valósítanál valamit, akár a grazi munkanélkülidből, vagy a burgerforgatást lecserélnéd külföldi konyhai kisegítésre Tirolba, már el is tudná indulni hasonló úton, ahogy kezdtem én is 8 éve, devizahitellel és mínusz 17 millióval a nyakamban, árverezés előtt álló családi lakóingatlannal.
Utolsó : hát persze, ömlik hozzájuk a pénz, befektetések, lakások, de még egy korrekt autóra se fussa..
Nagyon életszerű...
Egyébként a tiroli cigányélet valakinek biztos megfelelő, de a többségnek nem.
Lehet cigánykodva egy hotelban élni a hegyekben kvázi rab módjára, de azért ezt nem sokan tudják elviselni, pláne nem hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!