Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan utalnak nekem pénzt?

Hogyan utalnak nekem pénzt?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok Maistro kártyám van. Ha én elakarok valamit adni neten tudnak nekem utálni ? A kártyán hosszú számsort kell oda adnom neki? Hány nap alatt lesz a pénz a kártyámon? Vissza tudja vonni a tranzakciót, a csomag feladás után?

Köszönöm a válaszokat

#vásárlás #bankkártya #Maistro kártya
2017. nov. 25. 18:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom, miért kell leszólni a kérdezőt. Senki nem születik banki ismeretekkel. Az iskolában sem oktatják ezeket. Ez a weblap meg épp azért működik, hogy az emberek feltehessenek olyan kérdéseket, amikre nem tudják a választ.

Még jobb is hogy itt megkérdezte, mielőtt kiadta volna valakinek a bankkártyája számát meg a biztonsági kódot, aztán az meg elköltötte volna az összes pénzét.

2017. nov. 25. 21:06
 12/13 anonim ***** válasza:
20%

"Senki nem születik banki ismeretekkel. Az iskolában sem oktatják ezeket."

Nekem se oktatta senki, se otthon se iskolában. (Internet végképp nem volt, hogy utána járhassak.) Amikor én iskolába jártam, még a borítékban kapott fizetés volt a szokás. Már a 20-as éveimet tapostam, mire elterjedt, hogy átutalással kapják az emberek a pénzüket.

Mégis, soha nem kevertem a bankszámla és a bankkártya fogalmát és nem volt probléma, hogy mit kell megadnom egy utaláshoz, vagy egy internetes vásárlás során.

Ez az oldal nyilván arról szól, hogy kérdéseket lehessen feltenni, és valóban inkább kérdezzen, aki bizonytalan, minthogy tudatlanságában kiadja a kártyaadatait; de ennek ellenére fájdalmas szinte hetente belefutni egy ilyen kérdésbe és látni, hogy emberek tömegei alap dolgokkal nincsenek tisztában.

2017. nov. 26. 00:37
 13/13 A kérdező kommentje:

Nyilván nem adtam volna ki a pinkódom :"D

Csak az zavart meg hogy rengeteg hosszú szám van. Mind a az szerződéses papíron, meg van még pár az e-bank alkalmazásban is.

2017. nov. 26. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!