Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Adventi vásározás-hogyan?

Adventi vásározás-hogyan?

Figyelt kérdés
Remélem, találok itt valakit, aki már árult adventi vásárban. Nekem ez lesz az első alkalmam, és érdekelne, hogy mire kell számítanom. Milyen méretű árukészletet vigyek egy közepes méretű városba, 5 óra hosszára? Milyen árakat lehet megadni a boltiakhoz képest, alá-, vagy fölé kell menni? Milyen gyorsan szokott fogyni az áru, mennyire szeretnek az emberek vásárolni? Esetleg pár tipp, jótanács? Köszönöm előre is.

2017. nov. 23. 11:41
 1/4 anonim ***** válasza:

"Esetleg pár tipp, jótanács?"

Mivel a kérdésedből nem derül ki egyértelműen, így az első jó tippem, hogy ha még nincs vállalkozóid, akkor sürgősen váltsd ki. Adót, helypénzt fizetni kell.

Milyen árakat kell megadni? Olyant, hogy a helypénz, adó ára kijöjjön belőle, + még hasznod is maradjon.

Árukészlet és hogy mennyire fognak vásárolni az emberek - kiszámíthatatlan a kereskedelemben. Ha szabadtéri, akkor elég, ha esik az eső aznap és máris gallyra van vágva minden.

2017. nov. 23. 11:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Van vállalkozóim, a hely már rendezve van, köszönöm. Egy átlagos, nem esős napon, normál, boltihoz hasonló árakkal díszekből milyen mennyiség szokott fogyni? Vagy, ha te árulsz valamit, megírnád kérlek, hogy hogyan szokott alakulni? (bevétel, eladott dolgok nagysága).
2017. nov. 23. 11:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Többször írod a bolti árakat.

Én Pesti vagyok. Amerrejártam eddig, a karácsonyi kirakodóvásárokból eltűntek a bolti dolgok, főleg a kifejezetten bóvlik.

A legtöbb helyen kézműves dolgokat kapni a kolbásztól, sajttól a kézzel kötött sapkákon és egyedileg készült viaszgyertyákon át a minőségi népművészeti tárgyakig.

Ipari termékeket nem látok. Esetleg olyan erdélyi és ukrán népies dolgokat, amelyeket nem népművészek készítenek, hanem kis sorozatban gyártják őket, s úgy néz ki, mintha.

Szóval bolti árhoz arányítani itt elég nehéz. Általában a bolti fölötti árakat látsz.

2017. nov. 23. 12:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Ennek nagyon örülök, én fából készült, kézműves termékeket szeretnék értékesíteni, és őszintén szólva tartok/tartottam tőle, hogy "lenyomnak" a kínai csipogós kutyások. Eddig vásárt csak vásárlóként látogattam, az utóbbi években pici gyerekkel örültem, ha túléltem a standos részt, nem tudtam tényleg figyelni, ezért érdekelnek a tapasztalatok a másik oldalról.
2017. nov. 23. 12:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!